25 φωτό: Αυτή είναι η σουΐτα του Air Force One του σούπερ αεροπλάνου του Ομπάμα - Το τελευταίο ταξίδι για να δει την Ακρόπολη

To προεδρικό αεροσκάφος διαθέτει ένα μικρό θάλαμο επιχειρήσεων και εντοπισμού κάθε πιθανού κινδύνου. 

Είναι εφοδιασμένο με συστήματα τελευταίας τεχνολογίας, τα οποία δεν υπάρχουν σε κανένα άλλο αεροσκάφος. Είναι ένα Boeing 747 το όποιο δεν μετασκευάστηκε αλλά κατασκευάστηκε εξαρχής με όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό για να μεταφέρει με ασφάλεια τον Πρόεδρο των ΗΠΑ.

Όπως μπορείτε να δείτε στο ντοκιμαντέρ που ακολουθεί -και στο οποίο εμφανίζεται και ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα- είναι ένα αεροσκάφος με όλες τις ανέσεις φυσικά αλλά και τα τεχνικά μέσα για να αντιμετωπιστεί μια εθνική κρίση.

Είναι χωρισμένο σε τρία επίπεδα. Όπως λένε απόστρατοι αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών, πέρα από το υπνοδωμάτιο του Προέδρου, διαθέτει γραφείο για τον πλανητάρχη, αίθουσα συσκέψεων, θάλαμο τηλεπικοινωνιών για κρυπτογραφημένες συνομιλίες, ιατρείο και αίθουσα χειρουργείου με τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Μπορεί να αντιμετωπίσει πυρηνικό χτύπημα ενώ αν κριθεί απαραίτητο ο ανεφοδιασμός του μπορεί να γίνει στον αέρα.


 

  • Μπορεί να μεταφέρει 70 επιβάτες και 26 μέλη πληρώματος.
  • Οτιδήποτε φορτώνεται στο αεροσκάφος του προέδρου από αποσκευή μέχρι τρόφιμα περνά από εξονυχιστικό έλεγχο.

  • Για λόγους ασφαλείας υπάρχει ένα ακριβώς ίδιο αεροσκάφος.
  • Πενήντα λεπτά προτού το αεροσκάφος με τον πρόεδρο προσγειωθεί ή απογειωθεί οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας μπλοκάρουν τους αεροδιαδρόμους που βρίσκονται κοντά στην δική του πορεία. Επίσης μέσα σε αυτό το διάστημα κανένα άλλο αεροπλάνο δεν προσγειώνεται ούτε απογειώνεται στο αεροδρόμιο αναχώρησης ή άφιξης.

Παρά τα τόσο αυστηρά μέτρα ασφαλείας έχουν υπάρξει απειλές κατά του Air Force One. Μάλιστα ένα σχετικά πρόσφατο παράδειγμα είναι η απειλή για βόμβα το 1999 κατά την διάρκεια της πτήσης απο Ελλάδα για Αμερική, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του Μπιλ Κλίντον στην Αθήνα.

Μετά από έρευνα που έκαναν οι μυστικές υπηρεσίες που επέβαιναν στο αεροσκάφος διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για φάρσα.

Φωτό: acidcow.com

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ