Μεγάλος σεισμός χτύπησε τη Νέα Ζηλανδία, κοντά στην πόλη Κράισττσερτς

Σεισμός μεγέθους 7,9 βαθμών σημειώθηκε σε απόσταση 91 χλμ. βόρεια-βορειοανατολικά της πόλης Κράιστσερτς στη Νέα Ζηλανδία σήμερα στις 13:02 (ώρα Ελλάδας), ανακοίνωσε το Γεωλογικό Παρατηρητήριο των ΗΠΑ (USGS).

 

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα από το σεισμό.

Σύμφωνα πάντως με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας New Zealand Herald, κατοικίες στο Τσέβιοτ, το οποίο βρίσκεται κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.

Το αμερικανικό Γεωφυσικό Παρατηρητήριο USGS ανακοίνωσε πως το μέγεθος του σεισμού ήταν 7,4 βαθμοί. Η ίδια δόνηση μετρήθηκε σε 6,6 βαθμούς από το Geonet, το γεωφυσικό παρατηρητήριο της Νέας Ζηλανδίας, ωστόσο νεώτερες μετρήσεις ανέβασαν το μέγεθος στο 7,9

«Ολόκληρο το σπίτι κουνήθηκε σαν φίδι και μερικά πράγματα έσπασαν, το ηλεκτρικό κόπηκε», δήλωσε στον Radio New Zealand από την κατοικία της στην Τακάκα, κοντά στο βόρειο άκρο του Νότιου Νησιού, μια γυναίκα που είπε ότι ονομάζεται Ελίζαμπεθ.

Live εικόνα από το Κράισττσερτς

Η πόλη του Κράισττσερτς είχε χτυπηθεί ξανά από τον Εγκέλαδο στις 4 Σεπτεμβρίου 2010, με μια σεισμική δόνηση 7,1 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ (4:35 AM, τοπική ώρα). Στις 22 Φεβρουαρίου 2011 (12:51 PM, τοπική ώρα) νέος σεισμός 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ χτύπησε την πόλη, ακολουθούμενος από ισχυρούς μετασεισμούς. Πολλά κτήρια, σε εκείνο τον σεισμό,  κατέρρευσαν εγκλωβίζοντας άτομα μέσα σε αυτά, ενώ υπήρχαν185 νεκροί.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ