Αναστάτωση στον Βόλο με την απόφαση για την μετάθεση του πατέρα Γεώργιου, που κυκλοφορεί με την Harley Davidson!

Αναστατωμένο είναι το ποίμνιο της εκκλησίας της Παναγίας Γορίτσας στον Βόλο με την είδηση της απομάκρυνσης του ιερέα τους, Γεώργιου Δεληκώστα.

Οι πιστοί  ξεκίνησαν ήδη εκστρατεία για την παραμονή του ιερέα και κατά της απόφασης της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος να τον μεταθέσει στον Ναό της Ευαγγελιστρίας στην Κάτω Γατζέα.

Ο αντισυμβατικός πατέρας Γεώργιος, ο οποίος είναι 46ετών, έχει γαλάζια μάτια που οδηγεί μηχανή Harley ξεκίνησε να υπηρετεί στην Ιερά Μητρόπολης Δημητριάδος το 1999 ενώ συμπληρώνει ήδη δύο χρόνια στην Παναγία Γορίτσα (Τρύπα). 

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο παπα-Γιώργος το απογεύματα του Σαββάτου έκανε παρακλήσεις στον Άγιο Κυπριανό, με πολλούς πιστούς, που πίστευαν ότι τους είχαν κάνει μάγια. Αυτές τις παρακλήσεις κάποιοι θεώρησαν ότι ειναι εξορκισμοί, γεγονός που μαθεύτηκε, και η Μητρόπολη αποφάσισε τη μετάθεσή του. Ωστόσο, άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στον παπά, υποστηρίζουν ότι οι παρακλήσεις αυτές δεν ειναι εξορκισμός, αφού οι πιστοί που πηγαίνουν δεν ειναι δαιμονισμένοι.

Ο ιερέας, ο οποίος κρατα χαμηλούς τόνους για την υπόθεση, έχει κερδίσει τις καρδιές των πιστών στον Βόλο με το έργο και την προσωπικότητά του. ​ Κατασκεύασε ράμπα έξω από το εκκλησάκι, δίνοντας πρόσβαση σε ανάπηρους, ηλικιωμένους, μητέρες με καρότσια που δεν μπορούσαν να κατέβουν τα σκαλιά και εξωραΐστηκε ο περιβάλλων χώρος.  Ο δεσπότης δέχθηκε πιέσεις για την απομάκρυνσή του από ανθρώπους οι οποίοι διαφωνούσαν με τις μεθόδους που ακολουθεί για να προσεγγίζει τον κόσμο, αλλά και την επιλογή του να χρησιμοποιεί ως μεταφορικό μέσο μια μοτοσικλέτα Harley Davidson.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ