Η ιστορία του διασημότερου φουστανιού στον κόσμο & η τύχη του – Όταν το έβαλε η Μέριλιν για να γιορτάσει τον εραστή της, πρόεδρο των ΗΠΑ

Είναι σίγουρα ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα φουστάνια όλων των εποχών, φορεμένο σε μια μοναδική στιγμή που κρύβει πίσω της δόξα, γοητεία και… απιστία. 

Ο Τζον Κένεντι και η Μέριλιν Μονρόε είχαν δεσμό που συζητιόταν σε όλη την Αμερική. Σαφώς και στη νόμιμη κρεβατοκάμαρα  του προεδρικού ζεύγους. Η Τζάκι Κένεντι έκανε άπειρες σκηνές, αφού ο ωραίος Τζον την απατούσε με τη πιο hot σταρ της εποχής.

Η Μέριλιν Μονρόε έμελε με τον πρόωρο θάνατό της να μείνει στην ιστορία ως η δημοφιλέστερη σταρ όλων των εποχών.

Αλλά τι απέγινε το περίφημο φουστάνι που έβαλε την βραδιά των 45ων γενεθλίων του Τζον Κένεντι, όπου τραγούδησε το «Happy Birthday Mr President…” 

Το φόρεμα που φόρεσε η Μέριλιν Μονρόε στις 19 Μαΐου 1962  βγαίνει σε δημοπρασία τον Νοέμβριο, μαζί περισσότερα από 1.300 προσωπικά της αντικείμενα.    Το διάσημο φόρεμα εκτιμάται πως στην δημοπρασία του οίκου Julien θα αγγίξει τιμή πώλησης μεταξύ 2-3 εκατομμυρίων δολαρίων, ποσό που ωστόσο δεν προκαλεί μεγάλη έκπληξη αφού στη λίστα με τα 25 ακριβότερα φορέματα που έχουν βγει ποτέ στο σφυρί, τα 13 ήταν της Μέριλιν.

Την περιβόητη βραδιά η Μέριλιν εμφανίστηκε φορώντας αρχικά μια γούνα πάνω από το ρούχο, αποκαλύπτοντας όταν την έβγαλε ενώπιον 15.000 καλεσμένων το διάσημο nude φόρεμα του Jean Louis, στο οποίο ήταν ραμμένα με το χέρι 6.000 στρας. Το ρούχο θεωρήθηκε για την εποχή του ιδιαιτέρως σκανδαλώδες, κάτι που παραδέχθηκε και η ίδια η Μέριλιν η οποία το είχε χαρακτηρίσει «δέρμα και χάντρες».

Δημοσιεύματα της εποχής αναφέρουν επίσης πως η Μέριλιν στις πρόβες φορούσε άλλα φορέματα και στις τελικές, πάντα είχε από πάνω την λευκή γούνα ώστε να μην μπορεί κανείς να δει το φόρεμα πριν την επίσημη εμφάνισή της. Το φόρεμα είχε κοστίσει τότε στην διάσημη σταρ περίπου 12.000 δολάρια. Σχεδόν 37 χρόνια αργότερα, το 1999, σημείωσε ρεκόρ σε άλλη δημοπρασία ως το πιο ακριβοπουλημένο ρούχο αφού πωλήθηκε για 1.27 εκατομμύρια δολάρια από τον οίκο Christie's. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ