Ο Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν "απειλεί" ξανά την ΕΕ: "Δεν θα ξέρετε τι να κάνετε με 3 εκ. νέου πρόσφυγες"

Νέες απειλές εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Τουρκίας πάνω στο μεταναστευτικό, καθώς η κόντρα του με την Ευρώπη βαθαίνει έπειτα από τις τελευταίες διώξεις πολιτικών αντιπάλων του.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απειλεί ξανά με ακύρωση της συμφωνίας για το Προσφυγικό, λέγοντας πως αν ανοίξουν τα σύνορα της Τουρκίας, η Ευρώπη θα γεμίσει με 3 εκατ. νέους πρόσφυγες. 

Σε  συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera, θύμησε ξανά πως οι Ευρωπαίοι έχουν δεσμευθεί να διαθέσου το ποσό των 3 δισ. ευρώ για τους πρόσφυγες,«Η Ευρώπη μας έχει δώσει 250-300 εκατ. ευρώ», σημείωσε ο «σουλτάνος», ενώ αναφέρθηκε ξανά στο τελεσίγραφο που έχει δώσει για εφαρμογή του όρου της ελεύθερης βίζας για τους Τούρκους πολίτες, μέχρι το τέλος του 2016.

Την ίδια στιγμή, η Κομισιόν με έκθεσή της διαπιστώνει βήματα οπισθοδρόμησης στην ολοκλήρωση των όρων της συμφωνίας από την πλευρά της Άγκυρας, καθώς μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου παραβιάζονται μαζικά τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ γίνεται συζήτηση για επαναφορά της θανατικής ποινής.

Σε περίπτωση που καταρρεύσει η συμφωνία ΕΕ-Άγκυρας για το Προσφυγικό και η Τουρκία ανοίξει τα σύνορά της, εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες θα εισέλθουν μέσω του Αιγαίου στη ελληνική επικράτεια, ενώ τα σύνορα προς την Ευρώπη παραμένουν κλειστά .

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ