Τι θα λέγατε για πέντε προτάσεις για ξενώνες και δωμάτια μέχρι 50 ευρώ σε όλη την Ελλάδα

Επειδή τα έξοδα της διαμονής είναι πάντα κάτι που προβληματίζει όσους θέλουν να ταξιδέψουν, βρήκαμε για εσάς 5 οικονομικούς ξενώνες που θα σας παρακινήσουν να οργανώσετε το επόμενό σας ταξίδι σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.
 

Παραδοσιακός ξενώνας Αθέατον, Ναύπλιο (από 45 ευρώ τη βραδιά) 
Το Ναύπλιο είναι ένας προορισμός που βολεύει για απόδραση του Σαββατοκύριακου από την Αθήνα, αφού απέχει μόλις 1,5 ώρα, ενώ βρίσκεται και ανάμεσα στις 100 best value πόλεις του κόσμου για το 2016. Αν είστε ρομαντικοί και η βόλτα στην παραλία σας εμπνέει και τον χειμώνα, στον παραδοσιακό Ξενώνα Αθέατον θα βρίσκεστε 3 λεπτά με τα πόδια από την παραλία, στην καρδιά της παλιάς πόλης του Ναυπλίου, ανάμεσα σε παραδοσιακές κατοικίες, εστιατόρια και καταστήματα. Μην ντραπείτε να ρωτήσετε τους ιδιοκτήτες του για μέρη για φαγητό και ποτό. Η πλατεία Συντάγματος, όπου οι οπλαρχηγοί οργάνωναν την Επανάσταση και αργότερα φιλοξένησε την πρώτη βουλή των Ελλήνων, βρίσκεται πολύ κοντά για να κάνετε τη βόλτα σας και να νιώσετε τον παλμό της πόλης. 


 
Ξενώνας Παταβάλης, Καστράκι, Καλαμπάκα (από 37 ευρώ τη βραδιά) 
Στην Καλαμπάκα θα έχετε θέα μια από τις ομορφότερες της Ελλάδας, τα Μετέωρα, αυτούς τους 4 σκοτεινόχρωμους βράχους από ψαμμίτη, με μοναστήρια στις κορυφές τους, σε ένα γεωλογικό τοπίο που είναι πρωτόγνωρο για το μάτι. Κάθε χρόνο, περισσότεροι από 2 εκατομμύρια τουρίστες επισκέπτονται την Καλαμπάκα κι αν βρίσκεται και στα δικά σας ταξιδιωτικά σχέδια, στον Ξενώνα Παταβάλη στο γραφικό χωριό Καστράκι, θα βρείτε μοναδικά διακοσμημένα δωμάτια με χειροποίητα κεραμικά φωτιστικά, φωτεινά χρώματα και ξύλινη οροφή. Το πρωινό με φρούτα και μέλι και σας περιμένει στη ρουστίκ τραπεζαρία με τζάκι και η διαμονή σας εκεί θα είναι, αν μη τι άλλο, άκρως «ζεστή» και χειμωνιάτικη. 

Kleopatra Inn, Μεσσήνη (από 44 ευρώ τη βραδιά) 
Στη δεξιά όχθη του ποταμού Παμίσου, στο κάτω μέρoς της μεσσηνιακής πεδιάδα, η Μεσσήνη αποτελεί άλλον έναν οικονομικό χειμερινό προορισμό, σε έναν από τους πιο όμορφους νομούς της Πελοποννήσου. Το πάρκο της, τα συντριβάνια, η παραλία της Μεσσήνης είναι τα πιο χαρακτηριστικά της σημεία, ενώ αν περιμένετε μέχρι της απόκριες, θα έχετε την ευκαιρία να ζήσετε από κοντά και το διάσημο Μεσσηνιακό Καρναβάλι. Στο Kleopatra Inn θα βρείτε άνετα και σύγχρονα δωμάτια για τη διαμονή σας, με μπουφέ πρωινού που κοστίζει έξτρα 5 ευρώ.


 
Ξενώνας Στα Τζάκια, Καρπενήσι (από 35 ευρώ τη βραδιά)

Στη σκιά του όρους Βελούχι, το Καρπενήσι παραμένει μια πόλη ιστορική και με εξαιρετικές φυσικές ομορφιές στο κέντρο του νομού Ευρυτανίας, σε υψόμετρο 960 μέτρων, που προσφέρει μια όμορφη, φυσική θέα στους επισκέπτες του. Έχει διατηρήσει την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του εντός και εκτός της πόλης και έχει σημειώσει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη, ειδικά για τους χειμερινούς ταξιδιώτες, που σημαίνει ότι εκεί μπορείτε να συνδυάσετε και χαλάρωση, αλλά και διασκέδαση και φυσικά μπόλικη φύση και αξιοθέατα, όπως και τοπικές γεύσεις (νόστιμες πίτες, πέστροφα, κοκκινιστά μανιτάρια, κοντοσούβλι και πολλά άλλα σας περιμένουν). Ο Ξενώνας Στα Τζάκια θα σας βολέψει καθώς εκτός από οικονομικός, βρίσκεται μόλις 10 λεπτά με τα πόδια από το κέντρο του Καρπενησίου και προσφέρει δωμάτια με όμορφο ντιζάιν, σε ζεστά χρώματα, με τα περισσότερα να διαθέτουν τζάκι για ακόμη πιο… χουχουλιάρικες καταστάσεις. 


 
Ξενώνας Αστράκα Ι, Πάπιγκο (από 50 ευρώ τη βραδιά) 
Το Πάπιγκο, στις πλαγιές της Τύμφης, θα σας ανεβάσει σε υψόμετρο 960 μέτρων και θα σας φέρει 60 περίπου χιλιόμετρα βορειοανατολικά των Ιωαννίνων, κοντά στο φαράγγι του Βίκου, σε μια περιοχή όπου η φύση έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο και ο χειμώνας αναδεικνύεται. Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε τους Πύργους, εντυπωσιακούς βραχώδεις σχηματισμούς που βρίσκονται νότια της κορυφής της Αστράκας, να δείτε τη μυθική Δρακόλιμνη, να κάνετε διάφορες δραστηριότητες ανάλογα με την εποχή (πεζοπορία, ιππασία, αναρρίχηση, ορειβασία, rafting, κανό/καγιάκ, mountain bike) και φυσικά να απολαύσετε τις γαστρονομικές λιχουδιές της περιοχής. Ο Ξενώνας Αστράκα είναι ιδανικός για να σας φιλοξενήσει και να σας βάλει στο κλίμα, με παραδοσιακό ντεκόρ, διακοσμητικό τζάκι και θέα στο όρος Αστράκα, όλα σε ένα πέτρινο κτίριο του 19ου αιώνα, γράφει το clickatlife.gr 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ