Made in Greece o George Papadopoulos: Υπεύθυνος εξωτερικής πολιτικής του Τραμπ

Ο δικός μας George Papadopoulos στεκόταν και αυτός στο πλευρό του νέου Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ!

Ο George Papadopoulos, είναι ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Τραμπ. Υπεύθυνος για τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, συμβουλάτορας και δεξί χέρι σε πιο απλά λόγια. 

Ο Γιώργος Παπαδόπουλος είναι απόφοιτος του 2009, του Πανεπιστημίου DePaul και σύμφωνα με την Washington Post, διευθύνει ένα διεθνές ενεργειακό κέντρο  στο London Center of International Law Practice. Είναι ο ένας από τους πέντε ανθρώπους του Τραμπ στην εξσωτερική πολιτική και έχει συμβουλεύσει προηγουμένως την προεδρική εκστρατεία του Μπεν Κάρσον. Εργάστηκε δε ως ερευνητής στο Ινστιτούτο Hudson, μια συντηρητική δεξαμενή σκέψης στην Ουάσιγκτον. Σύμφωνα με το προφίλ του στο LinkedIn, είχε συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κύπρου και ο πρωθυπουργό των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Απέκτησε το πτυχίο μάστερ από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου το 2010.   Στη  σελίδα του στο LinkedIn , ο «Papadopolous»  αναφέρει μεταξύ άλλων,  ότι ήταν εκπρόσωπος των ΗΠΑ στο  Διεθνές Μοντέλο των Ηνωμένων Εθνών το 2012 στη Γενεύη.

     

Αρκετοί άνθρωποι στους κύκλους της ενεργειακής πολιτικής στο Λονδίνο, την Ουάσιγκτον και τη Νέα Υόρκη, δήλωσαν ότι δεν ήξεραν τίποτα γι 'αυτόν μέχρι σήμερα.   Σχεδόν όλα τα έργα του φαίνεται να περιστρέφονται γύρω από το ρόλο της Ελλάδας, της Κύπρου και της ισραηλινής ανακάλυψης φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο. Ωστόσο, ο Jonathan Stern, διευθυντής ερευνών φυσικού αερίου στο Oxford Institute for Energy Studies, είπε όταν ρωτήθηκε για τον Παπαδόπουλο, ότι δεν έχει γράψει τίποτα πολύ σημαντικό για το φυσικό αέριο και τους αγωγούς στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι από εδώ και πέρα, θα μας απασχολήσει περισσότερο!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ