Παππάς: Γιατί πήγα ταξίδι στη Βενεζουέλα - Ο Αρτεμίου ας πει μόνος του το λόγο επίσκεψης του

Σε συνέντευξη του στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ και στους Δημήτρη Οικονόμου και Βασίλη Λυριτζή ο κ. Παππάςα απάντησε σχετικά με τις αποκαλύψεις για το ταξίδι στη Βενεζουέλα και τις σχέσεις με τον Κύπριο δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου. 

«Το ταξίδι έγινε 1,5 χρόνο πριν γίνουμε κυβέρνηση», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και έξηγησε παράλληλα  ότι έγινε σε μια περίοδο που η Βενεζουέλα αναζητούσε σχέσεις με άλλες χώρες και η τότε ελληνική κυβέρνηση Σαμαρά δεν ήθελε να έχει την παραμικρή επαφή. 

«Πρόκειται για τη χώρα με τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου, δεν υπάρχει λόγος να μην αναπτύσσει κανείς σχέσεις μαζί της» ανέφερε προσθέτοντας ότι η Ιταλία, η Ισπανία και η Κίνα έχουν σχέσεις με την Βενεζουέλα. 

Ο Νίκος Παππάς ξεκαθάρισε πως ταξίδι ήταν πολιτικό και έγινε με σκοπό τη γνωριμία με την πολιτική ηγεσία της χώρας και τη διερεύνηση των δυνατοτήτων συνεργασίας. Στη συνέχεια απαντώντας για το αν επρόκειτο για ένα πολιτικό ταξίδι και μόνο και για το τι εννοούσε όταν αναφέρθηκε στην προμήθεια σούπερ μάρκετ ο ίδιος διευκρίνισε ότι εννοούσε την προμήθεια των σούπερ μάρκετ της χώρας της Λατινικής Αμερικής με ελληνικά προϊόντα. «Τα κρατικά σούπερ μάρκετ προμηθεύονται με διακρατικές συμφωνίες και επειδή η Ελλάδα έχει προϊόντα...» είπε χαρακτηριστικά. «Οικονομικές σχέσεις δεν έχουμε με τη Βενεζουέλα, θα ήταν ευχής έργο να είχαμε με τη χώρα που έχει τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου», προσέθεσε. 

Σχετικά με  τον Αρτέμη Αρτεμίου ο υπουργός Επικρατείας παρέπεμψε στον ίδιο λέγοντας ότι ο Κύπριος δικηγόρος είναι μόνος του αρμόδιος να αποκαλύψει ττο σκοπό του ταξιδιού του στη Βενεζουέλα. 

Την ίδια ώρα, ο κ. Παππάς, εξαπέλυσε τα βέλη του λέγοντας ότι το ότι ξεθάφτηκε ένα ταξίδι και επιχειρήθηκε να φτιαχτούν σκιές είναι μέρος προσπάθειας συμψηφισμών, ενώ έκανε λόγο για εισαγόμενη προπαγάνδα ότι η Αριστερά χρηματοδοτείται από άλλα κράτη. Μάλιστα στο σημείο εκείνο εκτόξευσε πυρά κατά της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι η μόνη αλήθεια είναι ότι αυτά χρηματοδοτούνταν από τη Siemens. Πρόσθεσε μάλιστα ότι έχει δει 150 επενδυτές και αναρωτήθηκε «τι να κάνω να κυνηγάω κάθε σπέκουλα;».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ