Νίκος Παππάς για τηλεοπτικές άδειες: Ο νόμος καταργείται, παραμένουν ο αριθμός 4, θα τον εφαρμόσει το ΕΣΡ

«Εάν ακυρωθούν οι διοικητικές πράξεις που υπήρξαν με την απόφαση του ΣτΕ γυρίζουμε στον 4339/15 ως είχε. Τον νόμο αυτόν τον ψήφισαν εν μέρει και άλλα κόμματα. 9 άρθρα ψήφισε το ΠΑΣΟΚ, 8 άρθρα ψήφισε η Ένωση Κεντρώων. Υπάρχει μια βάση συναινέσεων. Δεν πέφτει ο νόμος Παππά. Μένει ολόκληρος ο νόμος όπως είχε ψηφιστεί και η μόνη αλλαγή στην αρχική εκδοχή του νόμου είναι το “αιτιολογημένη γνώμη” του ΕΣΡ και γίνεται “σύμφωνη”», είπε ο υπουργός Επικρατείας μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ εκτίμησε ότι υπάρχει κοινός τόπος για να υπάρξει συναίνεση.

«Και θα επιμείνουμε στον όρο αναστολή και θα φέρουμε μια ρύθμιση που θα λέει ότι θα πρέπει να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ. Ο αριθμός τέσσερα είναι αυτός που ψήφισε η Ελληνική Βουλή», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Εγώ αισθάνομαι ότι στην όλη διαδικασία μπήκε ένα φρένο», τόνισε ο κ. Παππάς, λέγοντας πως «αυτή τη στιγμή δεν ακούω κανέναν να λέει ότι δεν πρέπει να δοθούν τηλεοπτικές άδειες».

«Υπάρχουν δυο θέματα. Η αδειοδότηση αυτή καθ' αυτή και το τι θα γίνει από τώρα ως την αδειοδότηση, είπε ο υπουργός Επικρατείας. «Εάν βγει ΕΣΡ την ερχόμενη εβδομάδα και πει ότι σύντομα θα έχουμε τηλεοπτικές άδειες θα περιμένουμε», τόνισε ο υπουργός, «εάν όμως μας πει ότι θα χρειαστούν δυο χρόνια θα πρέπει να αναλάβουμε ως κυβέρνηση της ευθύνες μας», πρόσθεσε.

«Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί από το ΕΣΡ. Εμείς διοργανώσαμε έναν διαγωνισμό που εξασφάλισε το υψηλότερο δυνατό τίμημα για το ελληνικό δημόσιο», είπε ο κ. Παππάς. «Το ζήτημα όμως του τιμήματος μπαίνει στον νόμο τελευταίο, αφού ο υποψήφιος πληρεί όλες τις υπόλοιπες ποιοτικές προϋποθέσεις», συμπλήρωσε.

Δεν θα δεχθούμε θεσμικό εκβιασμό από τη ΝΔ”, είπε ο Νίκος Παππάς, τονίζοντας ότι εάν δεν βρεθεί λύση και τη Δευτέρα θα είναι μια προσπάθεια εκτροπής από μέρους της Νέας Δημοκρατίας, ωστόσο από τη στιγμή που αυτή τη στιγμή παρανομούμε θα πρέπει να βρεθεί μια λύση. Δεν υπάρχει λόγος καχυποψίας από την πλευρά της ΝΔ, είναι δεδομένο ότι ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί από το ΕΣΡ. Εάν υπάρξει εμπλοκή θα πρέπει να δώσουμε μια προσωρινή λύση, ανέφερε ο υπουργός.

Θα δω τι θα απαντήσει σήμερα η Νέα δημοκρατία στη Βουλή” είπε ο κ. Παππάς και τόνισε ότι θα υπάρξει και τίμημα, αλλά και πως η κυβέρνηση θα επιμείνει στον αριθμό τέσσερα που είναι και η άποψή της.
Ο κ. Παππάς επανέλαβε ότι η απόφαση του ΣτΕ ήταν απλά ένα φρένο, ότι δεν κρίθηκε στο σύνολό του ο νόμος αντισυνταγματικός, με βάση τον νόμο αυτό θα πορευθούμε από δω και πέρα, τόνισε, λέγοντας μάλιστα πως από προχθές διαφαίνονται και νέες συναινέσεις.

Σε ό,τι αφορά στο περιβόητο ταξίδι στη Βενεζουέλα ο κ. Παππάς ανέφερε: «Αυτό το ταξίδι έγινε ενάμισι χρόνο πριν έρθουμε εμείς στην κυβέρνηση με πρόσκληση της πρεσβείας. Τότε η Βενεζουέλα αναζητούσε οικονομικές σχέσεις με ευρωπαϊκές χώρες.

Η βασική δική μου παρουσία ήταν πολιτική για τη γνωριμία με τη χώρα της Λατινικής Αμερικής. Ο κ. Αρτεμίου μπορεί να κάνει όποιες αποκαλύψεις επιθυμεί για την επιχειρηματική του δραστηριότητα. Αυτό που γίνεται είναι μια ανεπιτυχής προσπάθεια συμψηφισμών. Δεν μπορώ όμως να κυνηγάω την κάθε σπέκουλα, έχουν ειπωθεί πολλά εναντίον μου τον τελευταίο καιρό. Δεν έχουμε οικονομικές σχέσεις με τη Βενεζουέλα. Θα ήταν όμως ευχής έργον να υπάρχουν σχέσεις της χώρας μας καθώς η Βενεζουέλα έχει τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ