Εφιάλτης για 86χρονη γιαγιάκα: Της ζητούν να πληρώσει χιλιάδες δολάρια γιατί κατέβασε πολεμικό video game

 Η 86χρονη Κριστίν ΜακΜίλαν έλαβε μια ειδοποίηση πως κατηγορείται  για παράνομο κατέβασμα του παιχνιδιού Metro 2033, παρόλο που η ίδια δεν έχει ιδέα πώς συνέβη!

Εκπρόσωπος της εταιρείας που απέστειλε το γράμμα δήλωσε αργότερα ότι το πρόκειατι για «ατυχή ανωμαλία».   Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το  BBC, στον Καναδά είναι υποχρεωτικό για τους παρόχους υπηρεσιών Ίντερνετ να διαβιβάζουν τις φυσικές διευθύνσεις των ανθρώπων που, από τις IP τους, φαίνεται ότι αποτελούν «πηγή» παράνομου downloading.

   «Ήταν για μένα μεγάλη έκπληξη. Είμαι 86 ετών, κανείς άλλος δεν έχει πρόσβαση στον υπολογιστή μου εκτός από εμένα, αλλά γιατί να ήθελα να κατεβάσω ένα παιχνίδι πολέμου;» δήλωσε η ΜακΜίλαν στο καναδικό τηλεοπτικό δίκτυο CBC.    

Η σούπερ γιαγιά , στην αρχή νόμιζε ότι πρόκειται για κάποιου είδους απάτη, ωστόσο όταν την κάλεσαν από τον πάροχο υπηρεσιών Ίντερνετ αντελήφθη ότι οι ειδοποιήσεις ήταν απόλυτα νόμιμες.    Η ΜακΜίλαν δήλωσε στο CBC ότι «φαίνεται πως αυτό είναι ένα ιδιαίτερα ανόητο κομμάτι της νομοθεσίας».    

Τα τελευταία χρόνια, οι κάτοχοι πνευματικών δικαιωμάτων, όπως προγραμματιστές παιχνιδιών και κινηματογραφικά στούντιο, συνήθως προσλαμβάνουν τρίτες εταιρείες οι οποίες αναλαμβάνουν να συλλέξουν τα χρήματα από τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί για παράνομο downloading. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ