Πανικός & οριστική διακοπή της δίκης για τη Χρυσή Αυγή - Αποχώρησε η Έδρα

Οριστικά διεκόπη για σήμερα η δίκη της Χρυσής Αυγής, λόγω της έντασης που επικράτησε από το πρωί.

Η Πρόεδρος του δικαστηρίου διέκοψε τη συνεδρίαση, όταν κατά τη διάρκεια υποβολής ερωτήσεων στον μάρτυρα Σωτήρη Πουλικογιάννη από τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής, προκλήθηκε έντονη λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ των δικηγόρων των δύο πλευρών.

Αιτία της έντασης  ήταν η ερώτηση συνηγόρων του ΠΑΜΕ προς τον μάρτυρα εάν το παράγγελμα από μέλη της Χρυσής Αυγής για να ξεκινήσει η επίθεση σε βάρος αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα ήταν αντίστοιχο με αυτό που είχε γίνει λίγη ώρα πριν έξω από το δικαστήριο.

Ακολούθησαν οξείες αντιδράσεις και φωνές από την υπεράσπιση, με αποτέλεσμα η Έδρα να αποχωρήσει από την αίθουσα και να ακολουθήσει πανδαιμόνιο μεταξύ των δύο πλευρών του ακροατηρίου, που ξεκίνησαν όρθιοι ανταλλαγή συνθημάτων μέσα στη δικαστική αίθουσα.

«Φασίστες, κουφάλες έρχονται κρεμάλες», «ΕΑΜ- ΕΛΑΣ Μελιγαλάς» και «Φουντούλης -Καπελώνης ήταν η αρχή, όλους θα σας χώσουμε βαθιά μέσα στη γη» φώναζαν οι μεν, για να ακολουθήσουν οι δε με το σύνθημα «Αίμα τιμή Χρυσή Αυγή».

Ήταν τέτοια η ένταση, που ο γραμματέας της έδρας επανήλθε στη δικαστική αίθουσα και ανακοίνωσε τη διακοπή της δίκης για την ερχόμενη Πέμπτη.

Νωρίτερα, ο μάρτυρας αναφέρθηκε στη εμπλοκή του κατηγορούμενου βουλευτή Γιάννη Λαγού στην επίθεση στο ΠΑΜΕ στο Πέραμα επικαλούμενος μηνύματά του προς στελέχη της οργάνωσης πριν και μετά το περιστατικό.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης φυγαδεύτηκαν από την έξοδο των δικαστών, ενώ η ομάδα των αντιφασιστών έφυγε από την έξοδο που χρησιμοποιούν οι κατηγορούμενοι.

Αστυνομικές δυνάμεις απομακρύνουν σταδιακά το ακροατήριο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ