Πολύδωρας: «Πικράθηκα από τη στάση της ΝΔ - Τι θέλουν; Να με σκοτώσουν δια φυσικού θανάτου;» (βίντεο)

Την έντονη πικρία του για την απόρριψη της υποψηφιότητας του για τη θέση του προέδρου ΕΣΡ, από τη ΝΔ, εξέφρασε μιλώντας νωρίτερα σήμερα στην τηλεόραση της ΕΡΤ ο πρώην υπουργός Βύρων Πολύδωρας.

Ο κ. Πολύδωρας κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση και τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ότι βρίσκονται πίσω από «οργανωμένα πολυβολεία, κέντρα δολοφονίας χαρακτήρων», που χρησιμοποιούν τα ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να τον πλήξουν προσωπικά.

Ο κ. Πολύδωρας δήλωσε έτοιμος να παραιτηθεί λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είμαι έτοιμος ανά πάσα ώρα να διευκολύνω εκείνον που με τίμησε με την πρόταση. Είμαι και σαμουράι ώστε να μη φεύγω από τη μάχη, αλλά ούτε και φοβάμαι την ήττα...».

«Με είχαν διαγράψει από τη ΝΔ την εποχή του κ. Σαμαρά. Στη συνέχεια, τι θέλουν; Να με εξορίσουν από την Ελλάδα; Δεν προβλέπεται ο εξοστρακισμός, του Αριστείδη του Δίκαιου. Μήπως να με σκοτώσουν δια φυσικού θανάτου;» είπε και πρόσθεσε: «Νιώθω σαν να έπεσε πάνω μου σεισμός χειρότερος από της Ιταλίας. Εχουν και τα πολυβολεία, τα κέντρα δολοφονίας χαρακτήρων, assassinations of characters, τα ΜΜΕ, που είναι υποκινούμενα».

Ο κ. Πολύδωρας καταφέρθηκε κατά της ΝΔ λέγοντας ότι δεν του μιλούν και πως τον «χτυπούν και τον εκτελούν» μέσω των κοινωνικών μέσων δικτύωσης. «Θέλουν να απαξιώσουν την υποψηφιότητά μου, δεν ξέρουν ότι δεν κόπτομαι για αυτή», σημείωσε.

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο συνάντησής του με τους πολιτικούς αρχηγούς, αφού το Σάββατο είχε δηλώσει ότι θα προβεί σε επικοινωνία με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, διευκρίνισε πως έπειτα και από τις τελευταίες εξελίξεις και την αρνητική στάση της ΝΔ, πως δεν πρόκειται να μιλήσει με τον κ. Μητσοτάκη.

«Δεν μιλάω με εκείνους που με απέρριψαν μέσα σε 15 λεπτά» είπε και πρόσθεσε πως δεν έχει τίποτα να πει με τον Σταύρο Θεοδωράκη. Επιπλέον άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα επικοινωνήσει ούτε με την Φώφη Γεννηματά, σχολιάζοντας: «Λέει ότι είμαι υπουργός της ζαρντινιέρας. Δεν ήταν δική μου η δήλωση, ήταν της διαπλοκής ήθελαν να με πολεμήσουν».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του διεμήνυσε πως είναι έτοιμος να παραιτηθεί αφήνοντας παράλληλα αιχμές κατά της ΝΔ: «Εχω την ετοιμότητα να παραιτηθώ και σήμερα, δεν θέλω να εκβιάσω τίποτα». Σχολιάζοντας τα περί έλλειψης προσόντων που επικαλέστηκε η ΝΔ σχολίασε: «Πιθανόν να έχουν άλλα κριτήρια όπως για παράδειγμα να είναι κάποιος κολλητός του Χριστοφοράκου, πίσω από τα κανάλια».

Για την πρόταση που του έγινε από τον Πρωθυπουργό είπε: «Εγώ είμαι ευγνώμων και τιμώμενος από την πρόταση που μου έκανε ο Πρωθυπουργός ο κ.Τσίπρας, διότι δεν λαμβάνουν πολλοί τέτοια πρόσκληση, ούτε είναι παιχνίδι... Με πήρε στο τηλέφωνο και μου είπε: “Τι θα έλεγες Βύρωνα για πρόεδρος του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου;” και του απάντησα : Ευχαριστώ, έχω πολλούς εχθρούς όμως, Πρόεδρε. “Έχεις και περισσότερους φίλους”. Σας μεταφέρω ενόρκως τον διάλογο», είπε.

Η απάντηση της Νέα Δημοκρατίας

Με μία σύντομη ανακοίνωση η ΝΔ σχολίασε τη σημερινή συνέντευξη του Βύρωνα Πολύδωρα στην ΕΡΤ.

«Μετά τη σημερινή παρουσία του κ. Πολύδωρα στην Ε.Ρ.Τ. όλοι κατάλαβαν γιατί τον πρότεινε ο κ. Τσίπρας και ποια ακριβώς είναι τα προσόντα του...», είναι το σχόλιο της Πειραιώς.

Στο μεταξύ, κριτική στην ΕΡΤ ασκεί ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης με αφορμή τη σημερινή συνέντευξη του Β. Πολύδωρα.

«Ο τρόπος που έγινε η συνέντευξη Πολύδωρα αποτελεί ντροπή για την ΕΡΤ. Οι ευθύνες Ταγματάρχη, Ταλαμάγκα, είναι μεγάλες!», σχολίασε ο κ. Λαζαρίδης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Τwitter.

ΕΡΤ: Δεν απολογούμαστε για τους καλεσμένους μας

Με μια αιχμηρή ανακοίνωση, η ΕΡΤ απαντά στις αιτιάσεις αναφορικά με τη συνέντευξη.

Η διοίκηση της ΕΡΤ σημειώνει ότι «θα μπορούσαμε να απολογηθούμε για το αν κάπου έχει αδικηθεί οποιοδήποτε κόμμα, και να επανορθώσουμε» ωστόσο προσθέτει: «Δεν πρόκειται όμως να απολογηθούμε για τους καλεσμένους στις εκπομπές μας και τις ερωτήσεις που τους θέτουμε».

Στην ανακοίνωσή της η ΕΡΤ διερωτάτα «σε ποιον αρνήθηκε ποτέ η ΕΡΤ δημόσιο βήμα για να εκθέσει τις απόψεις του;» και επιπλέον: «Είναι ή δεν είναι δημοσιογραφικό θέμα ο κ. Πολύδωρας, πολλώ δε μάλλον όταν στη συνέντευξη αυτή ανακοίνωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί;».

Καταλήγει τέλος σημειώνοντας: «Όποιος θέλει να του υποβάλουμε λίστες με καλεσμένους ή ερωτήσεις, ας το δηλώσει ευθέως…».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ