Ο Μαριάνο Ραχόι πήρε μετά από 10 μήνες την πολυπόθητη ψήφο εμπιστοσύνης - Την Πέμπτη παρουσιάζει τη νέα κυβέρνηση μειοψηφίας

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι κέρδισε την ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, που διεξήχθη στο ισπανικό κοινοβούλιο, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Πρόκειται για  μια εξέλιξη που ανοίγει τον δρόμο για τον σχηματισμό κυβέρνησης μειοψηφίας και την άρση του πολιτικού αδιεξόδου των τελευταίων 10 μηνών στην χώρα.

Το κεντροδεξιό Λαϊκό Κόμμα του Μαριάνο Ραχόι θα σχηματίσει τώρα κυβέρνηση μειοψηφίας, αφού έλαβε την υποστήριξη του κόμματος Ciudadanos, την ώρα που πολλοί βουλευτές του Σοσιαλιστικού Κόμματος απείχαν από την ψηφοφορία.

Ο Ραχόι χρειαζόταν να συγκεντρώνει την απλή πλειοψηφία στο κοινοβούλιο για την επιστροφή του στην εξουσία.

Έλαβε 170 "ναι", 111 "κατά" και 68 βουλευτές απείχαν.

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι έκανε γνωστό ότι θα παρουσιάσει τη νέα κυβέρνηση της χώρας την Πέμπτη, μετά την εξασφάλιση της ψήφου εμπιστοσύνης σήμερα από το ισπανικό κοινοβούλιο, με την οποία επιστρέφει στην εξουσία, την ώρα που τερματίζεται το πολιτικό αδιέξοδο των τελευταίων 10 μηνών στην χώρα.

"Θα ανακοινώσω την κυβέρνηση την Πέμπτη το απόγευμα και θα ορκιστούν την Παρασκευή. Έχω ήδη μιλήσει με τον βασιλιά (Φίλιππο)", δήλωσε ο ίδιος σε δημοσιογράφος μετά την ψηφοφορία.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ