Η Αθήνα σε ρυθμούς Halloween : Τα καλύτερα θεματικά πάρτι στην πόλη, για να «τρομάξετε» με την καρδιά σας!

Η τελευταία ημέρα κάθε Οκτωβρίου για τον Δυτικό Κόσμο είναι μέρα γιορτής και... τρόμου. To Halloween, η γιορτή με τις παγανιστικές ρίζες, έρχεται και στην Αθήνα, με μια σειρά από υπέροχα "τρομο-πάρτι" και events.

Το Αθηνόραμα και ο Νίκος Βουλαλάς επέλεξαν και παρουσιάζουν τις κορυφαίες προτάσεις για να γιορτάσετε το φετινό Halloween, τόσο το Σαββατοκύριακο, όπου διοργανώνονται τα περισσότερα parties, όσο και την Δευτέρα, ανήμερα της γιορτής.

Φυσικά από αυτά δεν μπορεί να λείπει το Six D.O.G.S., το οποίο κάθε χρόνο διοργανώνει ένα από τα πιο καλοστημένα και δημοφιλή events και φέτος θα παρουσιάσει την πέμπτη έκδοση του "A Spooktacular Halloween Night" ανήμερα της γιορτής, «από τις 21.00 και μέχρι να φύγουν τα σκοτάδια».

"Η προσεγμένη διακόσμηση με ιστούς αράχνης και πυκνούς καπνούς να την τυλίγουν είναι δεδομένη, όπως και το Screaming Screening Room με προβολές ταινιών τρόμου και το κατάλληλο soundtrack από τους You Say Party! We Say Yeah! (Kris Riot, Postriper και Upsetter ). Στο σκηνικό προστίθεται ένα Horror Photo Booth, μια μακάβρια έκπληξη σε ένα μυστηριώδες υπόγειο κι ένα στοιχειωμένο πιάνο. όλα αυτά με ελεύθερη είσοδο και ειδικά cocktails για την ημέρα στα € 5."

Εγγυημένα… spooky θα είναι το party στο Second Skin αυτό το Σάββατο 29/10, αφού ο Γιώργος Φακίνος όχι μόνο είναι ο πρώτος που γιόρταζε το Halloween στο club του από τα τέλη των ’90s, αλλά­ περιστοιχίζεται και από ένα κοινό το οποίο αγαπάει τις extreme εμφανίσεις και το cosplay. Στο φετινό event, στη θεματική του οποίου συνδυάζεται και η μεξικανική Ημέρα των Νεκρών, το ατμοσφαιρικό ντεκόρ θα ξεκινάει από το στενάκι της Δαμοκλέους, μουσική θα παίζουν ο Γιώρ­γος Φακίνος με τον Geo Kar στο Main Floor και ο Dr. D στο Red Room, ενώ η make up artist Elizabeth Petrou θα ζωγραφίζει (δωρεάν­ ) το πρόσωπό μας. η είσοδος είναι κι εδώ ελεύθερη.

Την ίδια ημέρα η ενδυματολόγος, creative director και prop maker D’Arcy Foxx μας προσκαλεί στο All Things Dark (αυτό είναι και το dresscode ), «μια βραδιά ξέφρενου τρόμου και δαιμονισμένου χορού» στο Spinster. Γι’ αυτά θα φροντίσουν οι Michael Videotape (Videotapes ), Midnight City (Γιώρ­γος Φαμελιάρης και Κατερίνα Καραλή ) και Blue Lagoon (Κορμοράνος ), οι οποίοι θα παίζουν μουσική, ο καλλιτέχνης He-m-n-oid που θα εκθέτει κολάζ του από τη σειρά «Unhuman», οι bartenders που θα φτιάχνουν Skull & Bones Punch, Blood & Sand, Witchcraft Sour και Vampire Jizz και διάσημοι σκηνοθέτες, σπάνιες ταινίες μικρού μήκους των οποίων θα προβάλλονται κατά τη διάρκεια του party.

Επόμενη στάση την ίδια ημέρα το Stranger Things Halloween Party στο Ρομάντσο, που εμπνέεται από την cult πλέον σειρά τρόμου κι επιστημονικής φαντασίας, αναπτύσσεται στο ισόγειο («η δικής μας πραγματικότητα» ) και στο υπόγειο («ο σκοτεινός κόσμος του Upside-Down ) και, φυσικά, μας προσκαλεί να ανατρέξουμε στις αναμνήσεις μας από τα ’80s επιλέγοντας ενδυμασία από τις ταινίες τρόμου­ της εποχής. Μουσική θα παίζουν οι Paul Bennett, Chris Kontos, Lucas the Third και George Dimitrakopoulos.

Από μια άλλη τηλεοπτική σειρά, το εξωφρενικό «Scream Queens» του Ryan Murphy, εμπνέεται το θεματικό party στο The Apartment, όπου η drag queen Pepsi Cola θα υποδυθεί τη Chanel της Emma Roberts και την Cathy της Jamie Lee Curtis. Οπότε, όσοι πάτε, προτείνουμε να ντυθείτε σέξι κολεγιόπαιδα.

Ακόμη μερικές προτάσεις:  Το Σάββατο 29/10 θα ακούσουμε post punk, dark wave και techno στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός υποστηρίζοντας το ταμείο της κατάληψης και την οικονομική ενίσχυση της συλλογικότητας Κενό Δίκτυο. Τέλος, την Κυριακή 30/10 θα ζήσουμε άλλο ένα Halloween Night με τον Pene στα decks του γλυφαδιώ­τικου Mosaiko.

Πηγή: Αθηνόραμα

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ