Good News: Νέα διάκριση για την πολυβραβευμένη κατοικία στην Τήνο με στέγη μια πισίνα

Η περίφημη πλέον κατοικία στην Τήνο με στέγη μία πισίνα, βραβεύτηκε στην Αμερική  με το AMERICAN ARCHITECTURE PRIZE 

 

Το διάσημο γραφείο με  ιδρυτές και  κριτές διακεκριμένους στο χώρο της αρχιτεκτονικής κοινότητας εκ των οποίων μέλη του Πανεπιστημίου Harvard και Yale, του μουσείου Guggenheim καθώς και ιδρυτές διάσημων αρχιτεκτονικών γραφείων όπως οι UN studio.  

Τα Αμερικανικά Βραβεία Αρχιτεκτονικής τιμούν κάθε χρόνο διεθνή σχέδιακαι δημιουργίες στους κλάδους της αρχιτεκτονικής, εσωτερικής διακόσμησης και αρχιτεκτονικής τοπίου με στόχο την προώθηση της αρχιτεκτονικής σε όλο τον κόσμο. 

To έργο στην Τήνο από τον Έλληνα αρχιτέκτονα Στέλιο Κόη έχει λάβει πολλά βραβεία με πιο πρόσφατο την ένταξη του σστη λίστα των 9 δημοφιλέστερων σπιτιών που παρουσιάζει το κορυφαίο περιοδικό αρχιτεκτονικής και Design.

Το πρότζεκτ Mirage House πρόκειται για μια εντυπωσιακή εξοχική κατοικία σε ένα προνομιακής θέας σημείο στην Τήνο. Το πλέον καινοτόμο σε σχεδιασμό και κατασκευή στοιχείο που προσθέτει υπεροχή στην κατοικία είναι η πισίνα της. 

 

Καλύπτοντας την οροφή από άκρη σε άκρη, το νερό δημιουργεί μια μαγευτική οφθαλμαπάτη και παίζει το ρόλο ενός υπερμεγέθους καθρέφτη που αντικατοπτρίζει τον ελληνικό ουρανό και το βραχώδες τοπίο.

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ