Σφοδρότατη επίθεση της Όλγας Γεροβασίλη εναντίον του ΣτΕ (βίντεο) - Νέο νομοσχέδιο καταθέτει τη Δευτέρα η Κυβέρνηση

Πυρά κατά του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου εξαπέλυσε από την κυβέρνηση μετά την απόφαση για την ακύρωση του νόμου Παππά.

«Οι αποφάσεις του ΣτΕ είναι δεσμευτικές, αλλά κρίνονται από την δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό», τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη. «Η νομοθετική πρωτοβουλία ανήκει στην κυβέρνηση», πρόσθεσε και γνωστοποίησε πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε νέα νομοθετική παρέμβαση την ερχόμενη Δευτέρα.

Δείτε τη δήλωση της επροσπώπου της Κυβέρνησης.

Νίκος Παππάς: «Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν με δικαστικές αποφάσεις»

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, τόνισε ότι η απόφαση του ΣτΕ δημιουργεί αίσθημα αδικίας και ξεκαθάρισε ότι η ρύθμιση που θα φέρει την Δευτέρα η κυβέρνηση στη Βουλή, θα αποτελέσει τη «γέφυρα», προκειμένου να λειτουργήσουν τα κανάλια, μέχρι να καταρτιστεί ο νέος νόμος, που θα είναι εναρμονισμένος με τις επιταγές του Συμβουλίου της Επικρατείας.

«Ούτε το τσάμπα θα υπάρχει ούτε το επάγγελμα του καναλάρχη θα είναι κλειστό» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας, ο οποίος επανέλαβε ότι η απόφαση του ΣτΕ σηματοδοτεί την επιστροφή σε ένα καθεστώς ανομίας και ασυδοσίας.

«Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν με δικαστικές αποφάσεις» είπε ακόμη ο υπουργός Επικρατείας, ενώ άφησε ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί, όπως ζητούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Η αεροπειρατεία στην Ελλάδα δεν θα συνεχιστεί» είπε ακόμη ο κ. Παππάς, ενώ κάλεσε «όσους ονειρεύονται σενάρια πολιτικής αποσταθεροποίησης, να αλλάξουν πλευρό».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ