Στην Ελλάδα για 36 ώρες ο Ομπάμα - Το πρόγραμμα του Προέδρου των ΗΠΑ

36 ακριβώς ώρες θα παραμείνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα στην Ελλάδα το διήμερο 15 με 16 Νοεμβρίου.

Στη συνέχεια ο Αμερικανός Πρόεδρος θα μεταβεί στο Βερολίνο. Την επίσκεψη επιβεβαίωσε χθες ο Λευκός Οίκος. Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα ο κ. Ομπάμα θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας [Προκόπη] Παυλόπουλο, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ενώ από χθες βλέπουν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες ότι ο κ. Ομπάμα εξέφρασε την επιθυμία του να επισκεφθεί έναν προσφυγικό καταυλισμό, πιθανότατα στη Λέσβο και να απευθυνθεί στον ελληνικό λαό μιλώντας σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών.

Επισήμως όπως σημειώνεται και στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου «Το πρόγραμμα του προέδρου θα υπογραμμίσει τους δεσμούς μεταξύ των αμοιβαίων συμφερόντων μας για την ασφάλεια αλλά και την οικονομική μας ατζέντα, τις προσπάθειές μας για μια ισορροπημένη, βιώσιμη και ισχυρή παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη και τη στήριξή μας στην απελευθέρωση του εμπορίου και τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που εξαλείφουν την ανισότητα και δίνουν ευκαιρίες στη μεσαία τάξη σε όλο τον κόσμο, καθώς σε στους περιφερειακούς οικονομικούς θεσμούς να αναδείξουν την ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα.

Ο πρόεδρος στις 15 Νοεμβρίου θα φτάσει στην Ελλάδα, όπου θα συναντηθεί με τον Έλληνα πρόεδρο, Προκόπη Παυλόπουλο ενώ θα πραγματοποιήσει συνάντηση και με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ώστε να επιβεβαιώσει τη στήριξή του στις συνεχιζόμενες προσπάθειες για την επανατοποθέτηση της ελληνικής οικονομίας σε ένα βιώσιμο μονοπάτι ευημερίας.

Στην γενέτειρα της δημοκρατίας, ο πρόεδρος θα επιβεβαιώσει επίσης την ανθεκτικότητα των δημοκρατικών αξιών που έχουν συνεισφέρει τόσο πολύ στην επικράτηση της ειρήνης και της ευημερίας στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. Επιπλέον, ο πρόεδρος θα εξάρει την εκπληκτική γενναιοδωρία της ελληνικής κυβέρνησης και του λαού απέναντι στους πρόσφυγες και στους μετανάστες».

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ