Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Δεν είπα να φυλακίζουν τους κομμουνιστές, δεν είστε οπορτουνίστες σαν τον ΣΥΡΙΖΑ απαντά στο ΚΚΕ ο Άδωνις Γεωργιάδης

Για διαστρέβλωση των λεγομένων του, έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, όταν ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, αναφέρθηκε στην ομιλία του  στην Χίο.
 

«Δεν μου αρέσει να διαστρεβλώνετε τα λεγόμενα μου. Εγώ δεν είπα στην ομιλία μου στην Χίο, δεν είπα να απαγορεύσουμε στην Ελλάδα, να απαγορεύσουμε ή να κλείνουμε στην φυλακή όσους πιστεύουν στον κομμουνισμό. Είπα ότι σε μια σειρά ανατολικών χωρών ισχύουν αυτού του τύπου οι πρακτικές, γιατί αυτοί θυμούνται την εποχή που είχαν κομμουνισμό και έχουν πολύ άσχημες μνήμες αυτό. Είναι μια ιστορικού τύπου συζήτηση. Εγώ πιστεύω στην φιλελεύθερη αστική δημοκρατία και μου αρέσει και όλοι να εκφράζουν ελεύθερα τις πολιτικές τους απόψεις, και εσείς. Αυτό που μας διαφοροποιεί είναι ότι αν ερχόταν κομμουνισμός εμάς δεν θα μας αφήνατε να μιλάμε, γιατί ο κομμουνισμός είναι ένα κόμμα, χωρίς Κοινοβούλιο. Εμείς είμαστε φιλελεύθερο κόμμα με Κοινοβούλιο και πολλά κόμματα και με εσάς μέσα» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Προσέθεσε λίγο αργότερα, ότι διορθώνει εφόσον το ΚΚΕ εξέλαβε την δήλωσή του αυτή σαν ταύτιση με τον ΣΥΡΙΖΑ και ανέφερε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ «δεν είναι κομμουνιστές, όπως εσείς που είστε καθαροί και συνεπείς κομμουνιστές, είναι οπορτουνιστές». Γι αυτό – συνέχισε - καθίστανται ακόμη πιο επικίνδυνοι, διότι εφόσον είναι τυχοδιώκτες, για να πάρουν την εξουσία και να την κρατήσουν δεν έχουν κανένα φραγμό, ούτε πολιτικό, ούτε ιδεολογικό. «Αυτή είναι οι διαφορά με σας. Εσείς είστε κανονικοί Κομμουνιστές και υπό την έννοια είστε πολιτικοί και ιδεολογικοί μου αντίπαλοι. Αν σας ταύτισα καθ’ οιονδήποτε τρόπο, κακώς. Αλλά η δική μου δήλωση δεν έχει να κάνει με την Ελλάδα. Στην Ελλάδα κάνουμε αυτό, που το επανίδρυσε μετά τη Χούντα ο Κωνσταντίνος Καραμανλής».

«Δεν μας νομιμοποίησε ο Καραμανλής, αλλά οι αγώνες των κομμουνιστών δεκάδες χρόνια πριν από κείνον» παρενέβη ο βουλευτής του ΚΚΕ. «Και δεν έδιωχναν και φυλακίζουν τους κομμουνιστές οι οποιοιδήποτε στις χώρες αυτές, αλλά οι κυβερνήσεις οι οποίες είναι ακροδεξιές, υμνούν τον Χίτλερ και γενικά την ναζιστική ιδεολογία. Αυτοί λοιπόν σήμερα που υπηρετούν το κεφάλαιο και τους μονοπωλιακούς ομίλους, δεν θέλουν τα κόμματα αυτά, τα οποία υπηρετούν τους εργαζομένους και το αγώνα για την εξουσία τους, και γι αυτό τους κυνηγούν, όπως κυνηγούσαν και στη χώρα μας τους κομμουνιστές με φυλακές και εξορίες και με όλα αυτά που έζησε ο λαός μας. Εδώ οι Κομμουνιστές κατέκτησαν την ελευθερία δράσης και δεν την χαρίζουμε σε κανέναν». «Βεβαίως και είμαστε αντίπαλοι. Μπορεί να υπάρχουν πολλά κόμματα και μπορεί να υπηρετείται από πολλές πλευρές η ίδια στρατηγική, ενώ εμείς είμαστε από την άλλη πλευρά» κατέληξε ο κ. Κατσώτης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει αποδείξει ότι δεν είναι τυχοδιώκτης» απάντησε στον αντιπρόεδρο της ΝΔ, ο αν. υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, ο οποίος παρενέβη για το θέμα, στο πλαίσιο επίκαιρης επερώτησης της ΝΔ για το Μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ