Τα πιο μοντέρνα λιγκουίνι με πέστο παντζαριού προτείνει σήμερα ο Άκης Πετρετζίκης & εμείς αγοράζουμε υλικά

Εντυπωσιακά στην όψη, θεϊκά στην γεύση!

Συστατικά
Για τα καραμελωμένα παντζάρια

400 γρ. παντζάρια βρασμένα και καθαρισμένα
3 σκ. σκόρδο
4 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο
30 ml ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
θυμάρι φρέσκο
Για το πέστο παντζαριού

100 γρ. καρύδια
500 γρ. λιγκουίνι
αλάτι
πιπέρι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
400 γρ. παντζάρια
50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
δυόσμο
ξύσμα από 1 λεμόνι

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τα καραμελωμένα παντζάρια

Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και μια κατσαρόλα με νερό να βράζει.
Κόβουμε τα παντζάρια σε κυβάκια.
Ρίχνουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρουμε τα παντζάρια μας.
Όση ώρα ψήνουμε τα παντζάρια βράζουμε το λιγκουίνι με αλάτι και αφήνουμε τα ζυμαρικά να βράσουν.
Ψιλοκόβουμε 3 σκ. σκόρδο και τις ρίχνουμε στο τηγάνι, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε και το θυμάρι μας. Ανακατεύουμε και σβήνουμε με το ζουμί από το παντζάρι, 4 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο και περίπου 100 ml από το νερό που βράζουμε τα ζυμαρικά.
Για το πέστο παντζαριού

Στο μούλτι, ρίχνουμε και τα υπόλοιπα παντζάρια αφού τα κόψουμε σε μικρότερα κομμάτια και χτυπάμε μέχρι να γίνει πουρές.
Προσθέτουμε λίγο λάδι, αλάτι, πιπέρι και στο τέλος τα καρύδια και την παρμεζάνα και ξαναχτυπάμε για 30’’.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά μας και τα ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με λίγο ζουμάκι από το νερό που τα βράσαμε και ανακατέυουμε.
Ρίχνουμε και το πέστο στο τηγάνι και ανακατεύουμε καλά. Αν δούμε ότι θέλουμε παραπάνω υγρασία, προσθέτουμε λίγο νερό από την κατσαρόλα.
Προσθέτουμε φυλλαράκια δυόσμο στο τηγάνι μας και ανακατεύουμε εκτός φωτιάς.
Έτοιμοι για σερβίρισμα. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά μας με το πέστο και τα παντζάρια, ξύσμα από 1 λεμόνι, παρμεζάνα, καρύδια και 1 φυλ. δυόσμο.
 

Who is Who


Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.​

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ