Κατάθεση "φωτιά" από συμφοιτητή του Β. Γιακουμάκη: "Ένιωθα τύψεις για όλα όσα δεν μπόρεσα να κάνω για τον Βαγγέλη"

Συγκλονιστικά ήταν τα όσα κατέθεσε στη δίκη για τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη ο σπουδαστής της σχολής Γαλακτοκομικής Σχολής Νίκος Δάβρης.

Ό μάρτυρας που ταξίδεψε από τη Βραζιλία, ανέφερε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου», ότι ο διευθυντής της Σχολής τον βρήκε στο Facebook χρησιμοποιώντας προφίλ με όνομα «Κώστας Τυροκόμος» για τον απείλησε πως αν μιλήσει στους δημοσιογράφους για την υπόθεση θα κινδύνευε και ο ίδιος από την ομάδα των "Κρητικών". Μάλιστα,  παρέδωσε στο δικαστήριο εκτυπωμένες φωτογραφίες με τις συνομιλίες που είχε με τον διευθυντή.

«Στις 15 Μαρτίου 2015 βρέθηκε νεκρός ο Βαγγέλης. Μία ημέρα μετά μαθεύτηκε ότι σπουδαστής από το εξωτερικό έρχεται στην Ελλάδα για να καταθέσει για τον Βαγγέλη. Μία ημέρα μετά, στις 17 Μαρτίου, ο διευθυντής μου έστειλε μήνυμα στο Facebook και μου είπε ‘Μη μιλήσεις στον Τύπο. Πες ότι θες στην Αστυνομία’. Όταν μιλήσαμε στο τηλέφωνο τον ρώτησα ‘γιατί δεν τιμώρησες του Κρητικούς;’. Τότε μου απάντησε ότι δεν το έκανε γιατί τον πίεσαν πολιτικοί», κατέθεσε ο Δάβρης.

Τα βέλη του μάρτυρα στράφηκαν και εναντίον της στάσης της υπεύθυνης της Εστίας: «Μία ημέρα κατέβηκα κάτω στην υπεύθυνη της Εστίας και της είπα ‘πάνω στην εστία είναι ένα παιδί που το βασανίζουνε και αν δεν το προσέξετε θα το χτυπήσουν πολύ σοβαρά, ακόμα και θα το σκοτώσουν’. Τότε με πήρε και πήγαμε στον διευθυντή της Σχολής και του είπα τα ίδια πράγματα. Ταράχτηκε πολύ με αυτά και προσπάθησε να επικοινωνήσει με μία υπηρεσία σχετική με το μπούλινγκ αλλά δεν τα κατάφερε. Μετά μου είπε να προσέχω τους Κρητικούς».

Όταν η πρόεδρος της Έδρας ρώτησε τον Νίκο Δάβρη πως αποφάσισε να φύγει από τη Βραζιλία για να έρθει στο δικαστήριο εκείνος απάντησε: «Ένιωθα τύψεις για όλα όσα θα μπορούσα να κάνω για τον Βαγγέλη και δεν έκανα. Είμαι άνθρωπος, όχι όπως κάποιοι άλλοι που είναι θηρία και τέρατα»

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ