Γλύπτρια για.. κλάματα: Προσπάθησε να διορθώσει το σπασμένο κεφάλι του αγάλματος του Χριστού και κατέληξε viral στο Internet

Μπορεί οι προθέσεις να είναι κάποιες φορές αγαθές, αλλά το αποτέλεσμα μπορεί να πάρει πολύ διαφορετική πορεία....

Οι ενορίτες της καθολικής εκκλησίας Σαντ Αν ντε Παν στο Σέντμπουρι του Καναδά είχαν λυπηθεί πολύ με την καταστροφή του αγάλματος της Παναγίας με το θείο βρέφος που κοσμούσε τον περίβολο της εκκλησίας. Το κεφάλι του μικρού Χριστού είχε σπάσει και εξαφανιστεί. 

Το λευκό άγαλμα είχε γίνει, όπως αναφέρει ο Guardian, «στόχος βανδάλων» και στο παρελθόν, που έσπαγαν το κεφάλι του θείου βρέφους αλλά πάντοτε το άφηναν στο έδαφος. Την τελευταία φορά όμως, το κεφάλι έλειπε εντελώς και ο ιερέας, ο Ζεράρ Λαζενές, είχε απευθύνει έκκληση για δωρεές ώστε να αποκατασταθεί το άγαλμα. 

Τότε ήταν που μια τοπική «γλύπτρια» προσφέρθηκε να προσφέρει τις υπηρεσίες της. Η Χέδερ Γουάζ, κάτοικος της περιοχής και κατά δήλωσή της γλύπτρια, προσφέθηκε αφιλοκερδώς να αποκαταστήσει το άγαλμα. 

Σε λίγο καιρό, παρέδωσε το «προσωρινό» έργο της: Το κεφάλι ήταν από τερακότα σε φυσικό χρώμα (δηλαδή ανοικτό κανελλοκεραμιδί) -και αυτό ήταν το λιγότερο, επειδή εκτός του ότι είναι απολύτως παράταιρο, το νέο κεφάλι μοιάζει συνδυασμός μεταξύ Γκρέμλιν και Μαρτζ Σίμπσον (όπως καλοπροαίρετα το χαρακτηρίζουν σχολιαστές στο Twitter). Επιπλέον, λιώνει κάθε φορά που βρέχεται. 

Ο ιερέας, που μάλλον έμαθε από την ανάποδη την αξία τού κανόνα «ό,τι πληρώνεις, παίρνεις», προσπάθησε να καθησυχάσει τους ενορίτες. Η Γουάζ, επαναλαμβάνει με κάθε ευκαιρία, το έκανε «από την καλή της την καρδιά», διαβεβαιώνοντάς τους πιστούς πως η μόνιμη αποκατάσταση θα είναι πιο κοντά στο αναγεννησιακό πρότυπο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ