Στο "μικροσκόπιο" της Εισαγγελίας Αθηνών η επιβολή των capital controls - Ποια αδικήματα ερευνώνται

Υπό απόλυτη μυστικότητα οι εισαγγελικές αρχές διερευνούν τις συνθήκες επιβολής των capital controls, τον Ιούνιο του 2015 και την  τέλεση ή μη σοβαρότατων αδικημάτων που σχετίζονται με αυτά.

Η έρευνα έχει διαταχθεί πριν αρκετούς μήνες, σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν στον Τύπο, από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ προηγήθηκαν δεκάδες σχετικές αναφορές πολιτών που διαμαρτύρονταν, λόγω της επιβολής των εν λόγω τραπεζικών περιορισμών, κατόπιν απόφασης του τότε υπουργού Γιάνη Βαρουφάκη και του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στο πλαίσιο της έρευνας, διερευνάται, εάν έχουν διαπραχθεί κακουργηματικού βαθμού ποινικά αδικήματα, όσο και άλλα εξίσου σοβαρά που αφορούν ακόμα και τα «πολιτειακά», ανάμεσα στα οποία και αυτό της «εσχάτης προδοσίας».

Έχουν ήδη εξεταστεί περίπου δέκα μάρτυρες, μεταξύ των οποίων πολίτες αλλά και οικονομολόγοι, προκειμένου να απαντήσουν στο ερώτημα αν οι περιορισμοί  «επιβλήθηκαν εξ ανάγκης», ενώ ο αρμόδιος εισαγγελικός λειτουργός έχει ζητήσει και έχει ήδη στα χέρια του σχετικά στοιχεία (έγγραφα κλπ) από αρμόδιες αρχές.  

Σε περίπτωση που ο εισαγγελέας «πέσει» πάνω σε ευθύνες  μελών των κυβέρνησης, η έρευνα θα σταματήσει και ως προς το συγκεκριμένο σκέλος θα διαβιβαστεί η δικογραφία στη Βουλή για τα περαιτέρω. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ