Το ξέσπασμα της μητέρας του Βαγγέλη Γιακουμάκη: Όσοι ξέρουν την αλήθεια να μιλήσουν - Θέλω δικαίωση για το παιδί μου

Ξεκίνησε χθες, στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελειοδικών, η δίκη για την υπόθεση του 20χρονου φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, Βαγγέλη Γιακουμάκη. Ωστόσο η δίκη διεκόπη λόγω παρέλευσης του ωραρίου, καθώς η εκδίκαση της υπόθεσης στο πινάκιο είχε τον αριθμό 30 και θα συνεχιστεί σήμερα.

Κεντρικά πρόσωπα της τραγωδίας οι δύο γονείς και κυρίως η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη βρέθηκε χθες στα Ιωάννινα σε τρισάγιο στο σημείο όπου βρέθηκε ο άτυχος νέος.

«Θέλω τη δικαίωση για το παιδί μου. Θέλω όσοι ξέρουν την αλήθεια για το παιδί μου να μιλήσουν. Ζητώ το αυτονόητο», έλεγε και ξανάλεγε η Μαρία Γιακουμάκη. 

Στη σημερινή δίκη κατηγορούμενοι είναι ο πρώην διευθυντής της Σχολής και η καθηγήτρια που ήταν υπεύθυνη της Εστίας, για παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση, καθώς και ο πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος του διευθυντή.

Τα αδικήματα για τα οποία παραπέμπονται έχουν σχέση με τη μη επιβολή πειθαρχικής τιμωρίας από τη διοίκηση της Σχολής σε βάρος των σπουδαστών, οι οποίοι έκαναν μπούλινγκ στον 20χρονο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ