Δεν φαντάζεστε ποιο διάσημο ελληνικό όνομα ήταν η πρώτη επωνυμία των ZARA - Το πιο επιτυχημένο brand ρούχων & η ... ιστορία

Αναρωτήθηκες ποτέ ποια ή ποιος είναι η/ο Zara πίσω από τα Zara; 

Αν ναι θα εκπλαγείς εάν μάθεις ότι ο άνθρωπος πίσω από το όνομα Zara ήταν αρχικά ο θρυλικός ήρωας της ελληνικής λογοτεχνίας, Αλέξης Ζορμπάς του Νίκου Καζαντζάκη, ο οποίος στο σινεμά ενσαρκώθηκε από τον Άντονι Κουίν, με συμπρωταγωνιστή τον Άλαν Μπέιτς.

Δε γίνεται να συνδέσουμε το όνομα με δύο διαφορετικά πράγματα” είπε. “Εμείς είμαστε το πρώτο Zorba στη γειτονιά, άρα εσείς πρέπει να αλλάξετε”. 

Και εξηγούμαστε: Το πρώτο όνομα των Zara ήταν Zorba. «Όταν ο ιδρυτής των Zara, Αμάντσιο Ορτέγκα, έψαχνε ένα όνομα για το πρώτο κατάστημα του, στη Λα Κορούνια, πίσω στο 1975, αποφάσισε το Zorba (Ζορμπάς), με έμπνευση από την ταινία του 1964, Zorba the Greek» εξηγεί στην εφημερίδα New York Times, o διευθυντής επικοινωνίας των Zara, Jesus Echevarría. «Δε φανταζόταν ότι θα γράψει ιστορία, απλά ότι ήταν ένα ωραίο όνομα.

Αλλά δυστυχώς υπήρχε ένα μπαρ που ονομαζόταν το ίδιο, Ζοrba, δύο τετράγωνα μακριά και μια ωραία πρωία ο ιδιοκτήτης του μπαρ εμφανίστηκε: “Δε γίνεται να συνδέσουμε το όνομα με δύο διαφορετικά πράγματα” είπε. “Εμείς είμαστε το πρώτο Zorba στη γειτονιά, άρα εσείς πρέπει να αλλάξετε”. Είχαν ήδη κάνει τα καλούπια για τα γράμματα στην επιγραφή, έτσι απλά να αναδιάταξαν για να δουν τι θα μπορούσαν να βρουν. Βρήκαν το Zara».

Αυτή είναι η αρχική ιστορία πίσω από την εκτόξευση του ισπανικού brand, με τον Ορτέγκα, σήμερα, να βρίσκεται στη 2η θέση των πιο πλούσιων ανθρώπων στον κόσμο, σύμφωνα με το Forbes (77,2 δις δολάρια).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ