Ο Θέμος Αναστασιάδης στην Εξεταστική της Βουλής: "Θα φτάσω σπίτι μου μετά από εδώ ή θα σκάσει καμιά βόμβα όπως στην Τσατάνη"

Στην Εξεταστική Επιτροπή για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ κατέθεσε επί επτά ώρες ο δημοσιογράφος Θέμος Αναστασιάδης. 

Η κατάθεσή του ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 19:00. Κλείνοντας την μαραθώνια κατάθεσή του, ο Θ. Αναστασιάδης είπε στους βουλευτές: «Ευχαριστώ που με καλέσατε, φαντάζομαι ότι σε 2-3 χρόνια θα συναντηθούμε ξανά αλλά δεν ξέρω σε ποια θέση θα είναι ο καθένας μας».

Στην κατάθεσή του, ο δημοσιογράφος διαβεβαίωσε ότι όλα τα δάνεια που έχει λάβει είναι νόμιμα και πως το Πρώτο Θέμα παραμένει κερδοφόρο τα τελευταία 5 χρόνια.

Οπως διαβεβαίωσε «δεν θα υπάρξει κανένας νομικός ή άλλος τρόπος για να μας κλείσουν. Θα μείνουμε ανοικτοί και θα βοηθήσουμε και τα άλλα μέσα να μην κλείσουν». Πρόσθεσε πως «όλα τα δάνεια των εταιρειών του ομίλου είναι απολύτως νόμιμα, διαφανή και εξασφαλισμένα, καλύπτονται από ενεχυριάσεις και εγγυήσεις και είναι εξυπηρετούμενα από την αρχή μέχρι σήμερα και διαβεβαιώ θα καλύπτονται και μέχρι τέλους. Επίσης πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας στους εργαζόμενους και τους προμηθευτές μας κάθε μήνα, πληρώνουμε την Εφορία και τα ασφαλιστικά μας ταμεία».

Ο Θέμος Αναστασιάδης, σημείωσε δε πως «όλα τα δάνειά μας είναι εξασφαλισμένα, πλήρως ενήμερα και όσο και να ψάξετε δεν θα βρείτε τίποτα σατανικό». Σημείωσε ότι «για να μπορούμε να εξυπηρετούμε τις υποχρεώσεις μας από το 2010 μέχρι το 2014 βάλαμε από την τσέπη μας το συνολικό ποσό των 12,5 εκατ. ευρώ κι αν χρειαστεί θα βάλουμε κι άλλα» και πρόσθεσε: «Σας το δήλωσαν γραπτώς εδώ στην Εξεταστική Επιτροπή ότι είμαστε μια καλή εταιρεία που πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, ο τέως κεντρικός τραπεζίτης Γιώργος Προβόπουλος, ο ελεγκτής της ΤτΕ κ. Πάσχας και τέσσερις μεγάλοι τραπεζίτες, οι κύριοι Πουλόπουλος, Φραγκιαδάκης, Μαντζούνης και Καββαδίας. Πώς θα σας φαινόταν αν σας πω ότι έχουμε εξασφαλισμένη την καταβολή των δανείων για τα επόμενα δύο χρόνια; Οι δόσεις των δανείων μας είναι ουσιαστικά προπληρωμένες έως το 2019 με ενέχυρο μετρητά εξ ιδίων κεφαλαίων των μετόχων ύψους 7 εκατ.ευρώ, τα έσοδα από την κυκλοφορία της εφημερίδας μας που είναι 150.000 ευρώ την εβδομάδα και άλλες προσωπικές και εταιρικές εγγυήσεις».

Και επεσήμανε πως «έχω υποστεί τους περισσότερους ελέγχους από οποιονδήποτε άλλο δημοσιογράφο μετά τον εμφύλιο».

Οπως είπε μάλιστα, το Πρώτο Θέμα «τελεί υπό πολιτικό διωγμό». Εξέφρασε μάλιστα την ελπίδα «να φτάσω σπίτι μου μετά από εδώ και να μη μου σκάσει καμιά βόμβα όπως στην Τσατάνη ή να βγουν στη φόρα τα προσωπικά μου όπως στον δικαστικό του ΣτΕ»

«Είμαστε συνεχώς σε καθεστώς τρομοκρατίας» τόνισε ο Θ. Αναστασιάδης, επικαλούμενος δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα αλλά και κυβερνητικών στελεχών που στοχοποιούν το μέσο που έχει. «Και αυτό επηρεάζει τον Ρουβίκωνα κι άλλους που μας επιτίθενται» υποστήριξε και απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Λέτε ότι δεν συνδέεται ο Ρουβίκωνας με την κυβέρνηση αλλά αυτοί που σπάνε τα γραφεία της εφημερίδας μετά χαιρετιούνται με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο εκδότης του Πρώτου Θέματος στηλίτευσε το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Αυγή» που δημοσίευσε το όνομα του ανώτατου δικαστικού ο οποίος ερευνάται πειθαρχικά για προσωπικά ζητήματα. «Αυτό είναι αθλιότητα και πρέπει να το καταδικάσουν όλοι. Δεν το φανταζόμασταν ποτέ ότι θα γίνει από την "Αυγή". Πόκειται για άκρως επικίνδυνο φαινόμενο όπως έγινε και με το ΑΠΕ-ΜΠΕ που παραλίγο βάλει σε πόλεμο Ελλάδα-Τουρκία με λάθος μετάφραση – έτσι κι αυτό είναι το πιο επικίνδυνο σημείο που μπορεί να φτάσει εφημερίδα πιστεύω ότι θα επιληφθεί κάποιος» είπε με έμφαση.

Στο σημείο αυτό προκλήθηκε ένταση με διαμαρτυρίες βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και δηλώσεις τους με τις οποίες αρνούνται να καταδικάσουν τη δημοσίευση του ονόματος υποστηρίζοντας ότι είχε ξαναδεί το φως της δημοσιότητας.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία αντέδρασε υποστηρίζοντας ότι ο Θ. Αναστασιάδης «εκμεταλλεύεται πλήρως τον δωρεάν τηλεοπτικό χρόνο κ προσπαθεί να μας κάνει νουθεσίες, εκτοξεύει ανυπόστατες συκοφαντίες εναντίον κυβέρνησης κ ΣΥΡΙΖΑ και επιχειρεί να πείσει ότι όλοι είμαστε ίδιοι. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι και ο ρόλος του κ. Αναστασιάδη στην επιτροπή δεν είναι αυτός»

Ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος ζήτησε να καταδικάσουν όλοι τη δημοσίευση ονόματος ανωτάτου δικαστικού από την «Αυγή» κάνοντας λόγο για «κατάπτυστη και αντιδημοκρατική ενέργεια που παραβιάζει το κράτος δικαίου».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ