Top Woman η Κατρίν Ντενέβ: Τιμήθηκε με το βραβείο Lumiere για την προσφορά της στον κινηματογράφο

Το βραβείο Lumiere, μέσα σε αποθέωση, παρέλαβε από τα χέρια του Ρομάν Πολάνσκι η  διάσημη Γαλλίδα ηθοποιός Κατρίν Ντενέβ, η οποία τιμήθηκε για τη συνολική προσφορά της στην Έβδομη Τέχνη.
 

Το βραβείο, που φέρει το όνομα των εφευρετών του κινηματογράφου, απονέμεται για όγδοη φορά σε πρόσωπο με εξαιρετική συμβολή στην ιστορία του κινηματογράφου.
Προσωπικότητες από τον χώρο του σινεμά έδωσαν το «παρών» στην μεγάλη ημέρα του Φεστιβάλ κινηματογράφου της Λυών.

Η 72χρονη Γαλλίδα σταρ,  που ήρθε για πρώτη φορά στο προσκήνιο το 1964, με την ταινία του Ζακ Ντεμύ, «Οι ομπρέλες του Χερβούργου» (Les parapluies de Cherbourg), πριν γίνει σταρ του Πολάνσκι στην ταινία «Αποστροφή» (Repulsion) (1965) και του Μπουνιουέλ στις ταινίες «Η ωραία της ημέρας» (Belle de jour) (1967) και «Τριστάνα» (Tristana) (1970), μετρά καριέρα πέντε δεκαετιών, με συμμετοχές σε πάνω από 100 φιλμ, και συνεργασίες με κορυφαίους Ευρωπαίους σκηνοθέτες.

Κέρδισε δύο βραβεία Σεζάρ στην κατηγορία καλύτερης ηθοποιού, για την ερμηνεία της στην ταινία του Φρανσουά Τρυφώ, «Το τελευταίο Μετρό» (Le dernier Métro) (1980) και του Ρεζί Βαργκνιέ, «Ινδοκίνα» (Indochine) (1992).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ