Κανένα ίχνος του Τσέσνα που χάθηκε από τα ραντάρ στα Καλάβρυτα - Αγωνία για τους 2 επιβαίνοντες

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό αεροσκάφους τυπου τσέσνα με δύο επιβαίνοντες (εκπαιδευτή και εκπαιδευόμενο), το οποίο χάθηκε από τα ραντάρ νωρίς το απόγευμα, ενώ εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση.
 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας εκ των δύο επιβαινόντων είναι ένας 32χρονος εν ενεργεία πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας και συγκεκριμένα χειριστής Super Puma. 
Το αεροσκάφος αερολέσχης απογειώθηκε από τα Μέγαρα με προορισμό τα Καλάβρυτα και επιστροφή στα Μέγαρα.

Στις 17:15 επικοινώνησε με το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας, το οποίο ζήτησε νεώτερη επικοινωνία μετά από ένα τέταρτο.
Στις 18:18 το κέντρο ελέγχου περιοχής Αθηνών κήρυξε το αεροσκάφος σε κατάσταση αβεβαιότητας και στις 18:31 σε φάση κινδύνου, δίνοντας εντολή για την έναρξη της επιχείρησης έρευνας και διάσωσης.

'Αμεσα απογειώθηκε ένα ελικόπτερο Σικόρσκι του Πολεμικού Ναυτικού και στη συνέχεια ένα αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας που επιχειρούν στην περιοχή Καλαβρύτων Μεγάλου Σπηλαίου.

Στις έρευνες συμμετέχει και ένα ελικόπτερο Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, τρία οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαβρύτων και ένα όχημα της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα, ερευνούν την περιοχή, προκειμένου να βρουν κάποιο στοιχείο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ