Αρνείται να γίνει "από τώρα" βασιλιάς ο εκκεντρικός πρίγκιπας της Ταϊλάνδης, Μάχα Βαγιραλονγκόρν

Η αγωνία έρχεται να προστεθεί στο πένθος των κατοίκων της Ταϊλάνδης, έπειτα από την τελευταία απόφαση του διαδόχου του βασιλιά Μπουμιντόλ Αντουλιαντέι, που πέθανε την Πέμπτη. 

Όπως ανακοίνωσαν οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, ο Μαχα Βαγιραλονγκόρν επιθυμεί η στέψη του να αναβληθεί για τουλάχιστον ένα χρόνο. Όπως ανέφερε, χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να πενθήσει τον πατέρα του.  

Ο πρωθυπουργός, Πραγιούθ Τσαν-ότσα, προσπάθησε να καθησυχάσει τους Ταϊλανδούς για τη διαδοχή, με διάγγελμά του το Σάββατο, δηλώνοντάς τους ότι δεν πρέπει να φοβούνται. Ο πρίγκιπας, όπως τους μετέφερε, ζήτησε από τον λαό να μην ανησυχεί για τη διακυβέρνηση της χώρας.

«Είπε ότι αυτή τη στιγμή όλοι είναι στεναχωρημένοι, εκείνος είναι ακόμη θλιμμένος, οπότε όλες οι πλευρές πρέπει να περιμένουν να περάσει αυτή η στενάχωρη στιγμή», είπε ακόμη ο πρωθυπουργός.

'Ετσι ο πρώην πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης, Πρεμ Τινσουλανόντα, θα αναλάβει ως αντιβασιλέας. 

Στο παρελθόν έχουν υπάρξει ερωτήματα για το κατά πόσο ο πρίγκιπας είναι ικανός να αναλάβει τα ηνία της χώρας, αν και οι αυστηροί νόμοι της Ταϊλάνδης απαγορεύουν οποιαδήποτε δημόσια συζήτηση για τέτοια θέματα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ