Η Μισέλ Ομπάμα άρπαξε φωτιά κατά Τραμπ - Δείτε την στο βίντεο καταπέλτη - Συνωμοσία καταγγέλλει ο ίδιος

Με μία ομιλία - φωτιά η Μισέλ Ομπάμα εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση κατά του Ντόναλντ Τραμπ με αφορμή το βίντεο με τα σεξιστικά σχόλια, την ώρα που ο ίδιος ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος μιλά για «συνωμοσία» ώστε να τον «κρατήσει έξω από τον Λευκό Οίκο» ενώ απορρίπτει κατηγορηματικά ως ψέματα τις νέες καταγγελίες γυναικών σε βάρος του. 

Οι New York Times (ΝΥΤ) από την πλευρά τους, τους οποίους απειλεί με αγωγή για τη δημοσίευση των νέων καταγγελιών, του διαμηνύουν: «Θα χαρούμε να τα πούμε στα δικαστήρια»...

«Εδώ έχουμε ένα πανίσχυρο άτομο που μιλά ανοικτά για συμπεριφορά σεξουαλικού κυνηγού, και πρακτικά υπερηφανεύεται για το ότι φιλά και αρπάζει γυναίκες, μιλά τόσο χυδαία που πολλοί από εμάς ανησυχούμε να ανοίξουμε την τηλεόραση αν βρίσκονται μπροστά τα παιδιά μας» είπε η Μισέλ Ομπάμα σε εκδήλωση της προεκλογικής εκστρατείας της Κλίντον. 

«Τα ξεδιάντροπα σχόλια για τα σώματά μας, εμάς των γυναικών, η περιφρόνηση για τις φιλοδοξίες και το μυαλό μας, η πεποίθηση πως μπορεί να κάνεις ό,τι θέλεις σε μία γυναίκα, όλα αυτά είναι βάναυσα» είπε η πρώτη κυρία των ΗΠΑ με τρεμάμενη φωνή. 

«Δεν ήταν "συζήτηση αποδυτηρίου". Κανείς ενήλικας, κανείς αξιοπρεπής άνθρωπος, και σίγουρα κανείς που πάει για πρόεδρος δεν μιλά έτσι» τόνισε η Μισέλ Ομπάμα. 

Το βίντεο από την ομιλία της Ομπάμα (αποσπάσματα στο τέλος) κυριαρχεί το πρωί της Παρασκευής στην αμερικανική τηλεόραση, τις ιστοσελίδες εφημερίδων και τα κοινωνικά δίκτυα.

Τραμπ: Φριχτά ψέματα, συνωμοσία για να χάσω τον Λευκό Οίκο

Ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος την ίδια στιγμή, που βρίσκεται παραμονές της κάλπες σε συμπληγάδες ανάμεσα στην αποστασιοποίηση κορυφαίων στελεχών του κόμματός του και στο γαϊτανάκι των δημοσιευμάτων για το πώς αντιμετωπίζει τις γυναίκες, απέρριψε στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση τις νέες καταγγελίες ως «φριχτά ψέματα» και κατήγγειλε με τη σειρά του γενικότερη συνωμοσία ώστε να μείνει μακριά από την προεδρία. 

Μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στο Γουέστ Παλμ Μπιτς, επανέλαβε τα όσα είχε αναφέρει στις ανακοινώσεις του πως όλα τα δημοσιεύματα είναι «απολύτως και εντελώς ψευδή». 

«Δεν τις έχω συναντήσει ποτέ μου, δεν ξέρω καν ποιες είναι, όλα αυτά είναι κατασκευασμένα» είπε, τονίζοντας πως «οι Κλίντον το γνωρίζουν αυτό». 

Όσον αφορά μία από τις καταγγελίες που ακολούθησαν το δημοσίευμα των ΝΥΤ, εκείνη της Νατάσα Στόινοφ του περιοδικού People, το επιχείρημα που χρησιμοποίησε για να την αντικρούσει είναι τουλάχιστον περίεργο. 

«Για κοιτάξτε την λίγο. Για κοιτάξτε. Δείτε την, δείτε τι λέει, και πείτε μου τι πιστεύετε. Δεν νομίζω, όχι, δεν νομίζω» είπε -ο υπαινιγμός σχετικά με το γιατί δεν θα είχε παρενοχλήσει την Στόινοφ ήταν σαφής.

Χαρακτήρισε τις γυναίκες που βγήκαν και τον κατήγγειλαν «φριχτά άτομα, φριχτές, φριχτές ψεύτρες» και επέστρεψε στους πιο επιθετικούς τόνους κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του απέναντι στα ΜΜΕ λέγοντας πως ο Τύπος συνολικά «είναι ψευδής και συκοφαντικός από κάθε άποψη», «τα βάθη της ανηθικότητάς του είναι απεριόριστα» και «αυτό που επιδιώκουν πάντα τα ΜΜΕ είναι να καταστρέψουν εσένα και την καριέρα σου». 

Και τα ενέταξε όλα σε μία ευρύτερη συνωμοσία σε βάρος του. Η Κλίντον, είπε, «έχει μυστικές συναντήσεις με διεθνείς τράπεζες συνωμοτώντας για την καταστροφή της αμερικανικής εθνικής κυριαρχίας με στόχο να γίνουν πλουσιότερες αυτές οι παγκόσμιες οικονομικές δυνάμεις».

ΝΥΤ: «Θα χαρούμε να τα πούμε στο δικαστήριο, κύριε Τραμπ»

Οι New York Times από την πλευρά τους, που ξεκίνησαν το νέο γαϊτανάκι δημοσιεύοντας τις επώνυμες καταγγελίες δύο γυναικών εναντίον του Τραμπ, επέμειναν στο δημοσίευμά τους και απέρριψαν τις απειλές από το στρατόπεδο του Τραμπ για μήνυση -προκαλώντας τον να το κάνει. 

Σε κάθε περίπτωση, τα διαθέσιμα στοιχεία στη δημοσιότητα δείχνουν (όπως αναφέρει το Reuters) πως παρά τις συνήθεις απειλές του σε εφημερίδες ή κανάλια για αγωγές, τελευταία φορά που ο Τραμπ υπέβαλε αγωγή για συκοφαντία ήταν το 1984.

Σε επιστολή τους στον δικηγόρο του Τραμπ, τον Μαρκ Κάσοβιτς, την οποία και έχουν επίσης αναρτήσει στο Διαδίκτυο, οι ΝΥΤ αρνούνται «και να αποσύρουν το δημοσίευμα από την ιστοσελίδα τους, και να προχωρήσουν σε άμεση και πλήρη επανόρθωση». 

Λέγοντας πως το νόημα μίας μήνυσης για συκοφαντία είναι να προστατευτεί η υπόληψη εκείνου που θεωρείται ότι δυσφημείται, η επιστολή τονίζει ότι «τίποτε στο δημοσίευμά μας δεν έχει την παραμικρή επίπτωση στην υπόληψη που ο κύριος Τραμπ, με τα δικά του λόγια και τις δικές του πράξεις, έχει δημιουργήσει μόνος του». 

Υπερασπίζονται την επιλογή τους να δημοσιεύσουν τις καταγγελίες επειδή αφορούν έναν διεκδικητή του ύπατου αξιώματος, άρα αφορούν τη δημόσια σφαίρα, έγινε προσπάθεια να διασταυρωθούν και ζητήθηκε και η θέση της πλευράς Τραμπ. 

Και καταλήγουν: «Εάν ο κ. Τραμπ πιστεύει πως οι αμερικανοί πολίτες δεν έχουν το δικαίωμα να ακούσουν τι έχουν να πουν αυτές οι γυναίκες, και πως οι νόμοι αυτής της χώρας εξαναγκάζουν εμάς ή όποιον άλλον τολμά να τον επικρίνει να μείνει σιωπηρός ή να τιμωρηθεί, τότε καλωσορίζουμε την ευκαιρία να τον διορθώσει ένα δικαστήριο».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ