Ο Άκης σε σπέσιαλ συνταγή: Στρούντελ με κολοκύθα, φέτα και μανιτάρια

Γεύση ονειρική & συνταγή μοναδική!

Συστατικά
6 κ.σ. ελαιόλαδο και έξτρα για άλειμμα
550 γρ. κολοκύθα, ξεφλουδισμένη
2 κ.σ. ψιλοκομμένο φασκόμηλο
2 κ.σ. ψιλοκομμένο θυμάρι
2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 πράσα
500 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
1 κ.σ. μαυροδάφνη
75 γρ. καρυδόψιχα
200 γρ. φέτα σε κομμάτια
10-11 φύλλα κρούστας
150 γρ. βούτυρο λιωμένο
παπαρουνόσπορο για πασπάλισμα

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Κόβουμε την κολοκύθα σε μικρά κυβάκια 2x2εκ.
Σε ένα ταψάκι ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε τα κομμάτια της κολοκύθας με το μισό φασκόμηλο, το μισό θυμάρι και το μισό σκόρδο.
Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο το ταψάκι και ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα κομμάτια της κολοκύθας. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
Στο μεταξύ κόβουμε το πράσο μας σε λεπτές λωρίδες. Ζεσταίνουμε 2 κ.σ. λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το πράσο για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Αφαιρούμε από το τηγάνι και μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι στο ίδιο τηγάνι και σοτάρουμε τα μανιτάρια για άλλα 5 λεπτά μέχρι να χάσουν όλα τα υγρά τους. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα μυρωδικά, το σκόρδο και το κρασί μαγειρεύοντας για άλλα 2 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ από το κρασί και να μειωθούν τα υγρά.
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ την κολοκύθα, το πράσο, τα καρύδια και τα κομμάτια της φέτας. Προσθέτουμε τα μανιτάρια από το τηγάνι και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της γέμισης μας.
Απλώνουμε 6 φύλλα , αλείφοντας το κάθε ένα με βούτυρο προσέχοντας να μην ακουμπάει το πινέλο τα φύλλα μας. Απλώνουμε πάνω τη γέμιση κατά μήκος των φύλλων (δηλαδή την μεγάλη πλευρά των φύλλων)και ρολάρουμε σχηματίζοντας ένα μακρύ ρολό. Τοποθετούμε σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί με λαδόκολλα και αλείφουμε το στρούντελ από πάνω με λίγο ακόμα βούτυρο.
Κόβουμε τα υπόλοιπα 4-5 φύλλα σε χοντρές λωρίδες πάχους 2 εκ. Απλώνουμε κάθε λωρίδα κάθετα στη μεγάλη διάσταση του στρούντελ καλύπτοντας όλο το  μήκος του. Ραντίζουμε τα φύλλα προσεχτικά με βούτυρο και από πάνω βάζουμε τους παπαρουνόσπορους. Αφήνουμε να κρυώσει το στρούντελ για 30 λεπτά στο ψυγείο.Τέλος ψήνουμε για 45 λεπτά στους 200 βαθμούς μέχρι να χρυσαφίσουν τα φύλλα του στρούντελ. Αφήνουμε να κρυώσει περίπου 20 λεπτά και σερβίρουμε.

Who is Who


Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.​

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ