FLOS OLEI 2017: Βest restaurant of the year το εστιατόριο του Kapsaliana Village Hotel στο Ρέθυμνο - Παγκόσμια διάκριση για τον Έλληνα chef Βασίλη Λεωνίδου

‘’Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι η επιτροπή μας αποφάσισε να σας απονείμει το βραβείο της κορυφαίας προσωπικότητας στον κόσμο για την φετινή μας ετήσια έκδοση FLOS OLEI 2017 – ένας οδηγός στον κόσμο του έξτρα παρθένου ελαιόλαδου. ‘’ 

Με αυτά τα λόγια ο executive olive oil chef του Kapsaliana Village Hotel Βασίλης Λεωνίδου πληροφορήθηκε ότι έλαβε το σημαντικό βραβείο το οποίο θα απονεμηθεί στον ίδιο μαζί με την διάκριση για το restaurant του Kapsaliana Village Hotel ‘’Καλύτερο εστιατόριο της χρονιάς’’ σε μια επίσημη τελετή που θα γίνει τον Δεκέμβριο στην Ρώμη.

Ο εκδότης του οδηγού Marco Oreggia και η επιμελήτρια Laura Marinelli ενημέρωσαν τον σεφ Βασίλη Λεωνίδου και τον δημιουργό του Kapsaliana Village Hotel Μύρωνα Τουπογιάννη ότι η κριτική επιτροπή των ετήσιων βραβείων FLOS OLEI αναγνώρισε την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλουν στο Kapsaliana Village Hotel και την συμβολή τους για την προβολή διεθνώς της κουλτούρας του υψηλής ποιότητας έξτρα παρθένου ελαιολάδου.

Ο Βασίλης Λεωνίδου, μαθαίνοντας τα καλά νέα, τόνισε ότι:

‘’Είναι κάτι που δεν περίμενα να συμβεί, ειδικά μια παγκόσμια διάκριση τόσο σημαντική όσο το FLOS OLEI και τόσο νωρίς στην καριέρα μου . Εμείς από την πλευρά μας στο ξενοδοχείο Kapsaliana Village Hotel θα συνεχίσουμε με το ίδιο και ταχύτερο ρυθμό την μύηση του επισκέπτη της Κρήτης στο ποιοτικό Ελαιόλαδο αλλά και στους παραγωγούς που μοχθούν γι’ αυτό.

45 ελαιόλαδα ανωτέρας ποιότητας από την Ελλάδα την Ιταλία την Ισπανία και όλο το κόσμο, κοσμούν την μπάρα ελαιολάδου στα Καψαλιανά κάθε χρόνο με φρέσκα και υψηλής ποιότητας παραγόμενα προϊόντα .’’ Από την πλευρά του ο ιδιοκτήτης του Kapsaliana Village Hotel Μύρων Τουπογιάννης επισήμανε:

‘’Με συγκινεί ιδιαίτερα η αναγνώριση των πολυετών προσπαθειών και της αφοσίωσης μου στον πολιτισμό της ελιάς που αποτελεί σύμβολο και ταυτότητα αυτού του χωριού. Η έμπνευση για την δημιουργία του Kapsaliana Village Hotel στηρίχθηκε στην αναβίωση του ιστορικού ελαιομύλου της Μονής Αρκαδίου γι’ αυτό και έχω αγκαλιάσει το πάθος του σεφ μας Βασίλη Λεωνίδου για την γαστρονομική ανάδειξη του ελαιολάδου.’’

Σχετικά με τον Διεθνή Διαγωνισμό FLOS OLEI

Ο «Διεθνής Διαγωνισμός FLOS OLEI» στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου σε διεθνές επίπεδο βραβεύοντας τα καλυτέρα προϊόντα και συμβάλλοντας στη διάδοση των υψηλής ποιότητας εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων και στο σωστό τους μάρκετινγκ.

Τα βραβεία ποιότητας του FLOS OLEI ‘’The Best 20’’

Τα βραβεία ποιότητας «The Best 20» θα απονεμηθούν στις είκοσι εταιρίες που πέτυχαν τα καλύτερα αποτελέσματα συμβάλλοντας στη βελτιστοποίηση του συνόλου του ελαιοκομικού τομέα. Η κατάταξη αυτή εξαρτάται τόσο από τις υψηλές οργανοληπτικές ιδιότητες των ελαιολάδων που κρίθηκαν από το πάνελ των ειδικών γευσιγνωστών όσο κι από το επίπεδο της συνεπείας και της συνέχειας της δουλειάς του κάθε παραγωγού κατά σειρά ετών και την προσφορά προστιθεμένης αξίας στην ελαιοκομική του περιφέρεια. Εκτός από το «The Best 20» δίνονται άλλα τρία βραβεία: «Εισαγωγέας της χρόνιας», «Εστιατόριο της χρονιάς» και το «Ειδικό βραβείο» αφιερωμένο στη μνήμη της δημοσιογράφου Cristina Tiliacos. Το βραβείο αυτό απονέμεται σε άτομα, οργανισμούς ή ενώσεις που εργάζονται για την προώθηση και διάδοση του πολιτισμού του ελαιοκομικού τομέα.

Τι είναι ο Παγκόσμιος Οδηγός Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου FLOS OLEI

Όλες οι εταιρίες που θα βραβευτούν καθώς και εκείνες που θα λάβουν βαθμολογία τουλάχιστον 80 με άριστα το 100 θα δημοσιευτούν στην έκδοση «FLOS OLEI - Παγκόσμιος Οδηγός Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου», η οποία εκδίδεται από την εταιρία E.V.O. με την επιμέλεια των Marco Oreggia και Laura Marinell. Ο Οδηγός αυτός είναι ο πρώτος και μοναδικός οδηγός διεθνούς εμβέλειας που είναι αποκλειστικά αφιερωμένος στους καλύτερους παραγωγούς ελαιολάδου στον κόσμο. Γραμμένος σε δύο γλώσσες (ιταλικά και αγγλικά), ο οδηγός παρουσιάζει 40 περίπου επιλεγμένες χώρες και στις 5 ηπείρους του κόσμου.

O executive olive oil chef είναι πιστοποιημένος: Οlive Οil Εxpert (Αthens 2012),Μaster and Sommelier Olive Oil (Italy 2016)

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε με: Kapsaliana Village Hotel

Δήμος Ρεθύμνου, Κρήτη, Ελλάδα, Τ.Κ.:741 00

Tηλ: +30 2831083400

Fax: +30 2831083383

E-mail: info@kapsalianavillage.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ