Kalimera Λονδίνο: Έφυγε από την τράπεζα & τώρα Made In Greece φαγάκι σε φορτηγάκι στην καρδιά της Βρετανίας

Αποδομημένος μουσακάς, παστίτσιο (και σε vegan εκδοχή), σουβλάκι κοτόπουλο με αβοκάντο τζατζίκι και ρυζόγαλο με γάλα αμυγδάλου είναι μερικές από τις επιλογές που προσφέρει καθημερινά μία ελληνική καντίνα στις -so hot right now- περιοχές του Λονδίνου.

 Το food truck “Kalimera” κινείται στα πρότυπα της παγκόσμιας τάσης που θέλει πλέον το καλό φαγητό να τρώγεται έξω στον δρόμο. Στη δική του περίπτωση, ο Τηλέμαχος, δημιουργός της επιχείρησης, κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να μάθουν οι κάτοικοι του Λονδίνου τι σημαίνει σύγχρονη ελληνική κουζίνα. Το "Kalimera" επισφραγίζει την αυθεντικότητα των υλικών του μέσα από συνεργασίες με εισαγωγείς/διανομείς ελληνικών προϊόντων, ενώ σύντομα θα διατίθεται προς πώληση το οικογενειακό παρθένο ελαιόλαδο που χρησιμοποιείται στην καντίνα.

Ο Τηλέμαχος Αργυρίου, δημιουργός του Kalimera, εργαζόταν στον τραπεζικό κλάδο στο Λονδίνο και είχε προσωπική εμπειρία από αυτά τα γρήγορα γεύματα στο χέρι, που τις περισσότερες φορές ήταν τα ίδια και τα ίδια. Όταν αποφάσισε, λοιπόν, να αλλάξει καριέρα ήξερε τι έπρεπε να κάνει. Από την άλλη, το κενό που είχε διαπιστώσει στην προσφορά καλής, σύγχρονης ελληνικής κουζίνας με αυτό τον τρόπο, τον βοήθησε να καταλήξει και στο μενού του food truck με το τόσο χαρακτηριστικά ελληνικό όνομα, που κινείται κυρίως στο κεντρικό και ανατολικό Λονδίνο.

Το μενού του, λοιπόν, παίζει μεταξύ κλασικών και πολύ γνωστών ελληνικών γεύσεων, όπως ο μουσακάς και τα σουβλάκια, παρουσιασμένα, όμως, με έναν πολύ ξεχωριστό τρόπο και συνδυασμένα με διαφορετικά υλικά, δίνοντας νόστιμα και ελαφριά πιάτα που μπορεί κάποιος να απολαύσει στο χέρι και να γυρίσει χορτάτος κι ευχαριστημένος στο γραφείο του.

Οι Λονδρέζοι σχηματίζουν ουρές έξω από το Kalimera, με τους περισσότερους να επιστρέφουν ξανά και ξανά, έχοντας μόνο καλά σχόλια να κάνουν για τις ελληνικές σπεσιαλιτέ του Τηλέμαχου. Ανάμεσα τους φυσικά και οι πρώην συνάδελφοι του!

Φωτό: facebook.com

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ