Αλέξης - Κυριάκος: Μονομαχία στον ''κόκκινο ήλιο'' - Τα βίντεο & όλοι οι καυτοί διάλογοι στην Βουλή

Σε υψηλούς τόνους κινήθηκαν ο Πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά τη συζήτηση για τη διαπλοκή στη Βουλή.

Η συνεδρίαση διήρκεσε για περισσότερες από οκτώ ώρες με πληθώρα διαξιφισμών και αντιπαραθέσεων μεταξύ των πολιτικών αρχηγών.

Τσίπρας: Είμαστε η τελευταία ελπίδα για να καθαρίσει ο τόπος από την κόπρο της διαπλοκής

Επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη Βουλή, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη διαφθορά και τη διαπλοκή.

«Σήμερα θα απολογηθείτε και για τα ψεύδη και για τις συκοφαντίες, κυρίως όμως για τα πεπραγμένα σας» είπε στην αρχή της ομιλίας  του ο  Πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη. «Δεν εμφανιστήκατε χθες στην πολιτική ζωή του τόπου» πρόσθεσε.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι «κατά τη διάρκεια της προηγούμενης προ ημερησίας διατάξεως στην Βουλή όταν η κουβέντα πήγε σε θέματα διαπλοκής και διαφθοράς, επέλεξε να αποδράσει».

Σημείωσε επίσης ότι από την πρώτη στιγμή που εκλέχθηκε πρόεδρος της ΝΔ συμμάχησε «αμέσως με το πιο παλιό και διεφθαρμένο σύστημα διαπλοκής της χώρας, με όσους είχαν μάθει να έχουν το κράτος πελάτη και να παίρνουν με τις ευλογίες των κυβερνήσεών σας θαλασσοδάνεια με εγγυήσεις - αέρα».

«Σε απόλυτη συνεργασία με τους εκδότες και τους καναλάρχες, παλιούς και νέους, έχετε επιδοθεί σε λυσσώδη πόλεμο κατά της εκλεγμένης κυβέρνησης της χώρας» τόνισε ο Πρωθυπουργός κατηγορώντας τη ΝΔ ότι «τρέχει πίσω από καναλάρχες και εκδότες».

«Δεν έχει ξαναγίνει στη χώρα πιο αδιάβλητος διαγωνισμός» τόνισε ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

«Ο στόχος σας είναι να πείσετε ότι είμαστε όλοι ίδιοι, ότι όλοι είναι λερωμένοι σε αυτόν τον τόπο» σημείωσε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι «επιχειρήσατε να πλήξετε το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς. Αυτό είναι ύβρις και ξέρετε κ. Μητσοτάκη μετά έρχεται η Νέμεσις» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

«Θα μείνετε πολλά χρόνια ακόμα μακριά από τα κυβερνητικά έδρανα» τόνισε ο Πρωθυπουργός υποστηρίζοντας ότι «το δήθεν εναλλακτικό πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη, είναι οι απολύσεις, οι περικοπές, η απορρύθμιση, η συρρίκνωση του δημόσιου συμφέροντος».

 Ο κ. Τσίπρας σε υψηλούς τόνους  αναφέρθηκε στην εξεταστική επιτροπή για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι εκεί άνοιξαν οι «ντουλάπες της διαπλοκής».

«Έρχεστε εσείς να μιλήσετε για διαπλοκή στο όνομα όλων αυτών; Δηλαδή οι ίδιοι να παραδέχονται και εσείς να κάνετε τους απελπισμένο συνηγόρους; Μιλάτε εσείς για σκάνδαλα και εξυπηρετήσεις; Η ΝΔ με δανεισμό 210 εκατομμύρια ευρώ και το ΠΑΣΟΚ με δανεισμό 189 εκατομμυρίων ευρώ;» σημείωσε ενώ εξαπέλυσε επίθεση και στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

Ο Πρωθυπουργός κατηγόρησε επίσης τη ΝΔ ότι έχει «επιχειρήσει να δημιουργήσει κλίμα bullying στους δικαστές». 

Αναφέρθηκε στο θέμα της αξιολόγησης επεσήμανε ότι «η πρώτη αξιολόγηση κλείνει και τυπικά. Σύντομα θα εκταμιευθούν και τα τελευταία χρήματα».

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω, δεν έχουμε δεσμεύσεις γιατί δεν μας έχει κανένας στο τσεπάκι του» και πρόσθεσε ότι «όσο κι αν ψάξετε στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα βρείτε ούτε μίζες, ούτε εξοπλιστικά, ούτε θαλασσοδάνεια».

«Η κυβέρνηση θέλει να είναι με τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας. Προσπαθούμε να βάλουμε μια τάξη σε αυτόν τον τόπο. Οι πολίτες γνωρίζουν ότι είμαστε η τελευταία ελπίδα για να καθαρίσει ο τόπος από την κόπρο της διαπλοκής» τόνισε ο Πρωθυπουργός.

«Αν εγώ είμαι παιδί των καταλήψεων εσείς είστε παιδί της Siemens και της διαπλοκής» κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

 

Μητσοτάκης: Προκηρύξτε εκλογές κ. Τσίπρα, ελάτε αν τολμάτε – ΒΙΝΤΕΟ

Σκληρή προσωπική επίθεση στον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Βουλή για τη διαπλοκή και τη διαφθορά, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας ότι "δεν αξίζει στην χώρα μας να είσαστε εσείς ο πρωθυπουργός της" και επαναλαμβάνοντας το αίτημά του για εκλογές.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε με μία ρήση του Κωνσταντίνου Καραμανλή ότι "η Δημοκρατία κινδυνεύει από αυτούς που την επικαλούνται περισσότερο" και συνέχισε λέγοντας ότι "κινδυνεύει από αυτούς που στο όνομα της δήθεν ρήξης με το παλιό αναπαράγει τις χειρότερες συνήθειες της Μεταπολίτευσης και παραβιάζουν το κράτος δικαίου, και αντί να ενώνουν τους πολίτες διχάζουν την κοινωνία σε μία απέλπιδα προσπάθεια να συγκρατήσουν τις δυνάμεις τους".

"Κύριε Τσίπρα έχετε ήδη αποτύχει έχετε ήδη ηττηθεί, γι΄ αυτό αντιδράτε έτσι, στη συνείδηση της κοινωνίας είστε ήδη παρελθόν, μαύρο σκοτεινό παρελθόν", ανέφερε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα και προσέθεσε: "Ο ελληνικός λαός δεν θα πιστέψει ξανά έναν αδίστακτο λαϊκιστή που τον εξαπάτησε για να παραμείνει με κάθε τρόπο στην εξουσία. Πρέπει να φύγετε μία ώρα αρχύτερα για να επανέλθη η κανονικότητα και όχι μόνο για να απαλλαγεί η χώρα από την πιο ανίκανη και ιδεοληπτική κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης". "Όλοι οι πολίτες γνωρίζουν ότι το συντομότερο ανέκδοτο είναι το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς. Πάνω σε αυτό το μύθο στήσατε τον δικό σας διχαστικό λόγο" πρόσθεσε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε στις κατηγορίες του κ. Τσίπρα περί διαπλοκής της ΝΔ. "Μιλήσατε για τους καναλάρχες και τους εκδότες. Με τον κ. Ψυχάρη εσείς δεν συναντηθήκατε; Ο κ. Λαζόπουλος σε ποιο κανάλι εργάζεται; Γιατί δεν μας τα λέγατε αυτά προεκλογικά; Τα ορφανά του Τσοχατζόπουλου βρήκα σε εσάς τον θετό σας πατέρα. Ο δικηγόρος του Κουτσόγιωργα βρήκε σε εσάς τον καινούργιο του εργοδότη: Κοσκωτάς Τσίπρας ένας Ματζουράνης δρόμος".

Συνεχίζοντας τον προκάλεσε να αμφισβητήσει τον αγώνα του Κώστα Καραμανλή κατά της διαπλοκής. Σημείωσε ότι η ΝΔ κυβέρνησε για δύο ακόμη χρόνια όταν συμμετείχε και ο "εν αναμονή υπουργός σας Φώτης Κουβέλης".

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στο θέμα της Siemens λέγοντας: "Θα σας απευθύνω κι εγώ μερικά ερωτήματα: πώς σας φαίνεται ότι επί των ημερών σας κινδυνεύουν να παραγραφούν αδικήματα λόγω της καθυστέρησης; Γιατί δεν καταργήσατε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με την Siemens που θεωρείτε παράνομο;".

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την Κυβέρνηση για πρακτικές αδιαφάνειας και διαπλοκής, αναφέροντας χαρακτηριστικά: "Είναι η δική σας λίστα, η λίστα Τσίπρα, που βυθίζει τη χώρα στο σκοτάδι της αδιαφάνειας και της διαπλοκής".

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην "υπόθεση φιάσκο", όπως την χαρακτήρισε, "για τις τηλεοπτικές άδειες, που είχε στόχο τον έλεγχο του τηλεοπτικού τοπίου. "Έπρεπε να περάσει ο έλεγχος στη κυβέρνηση και να περιοριστεί ο αριθμός των καναλιών", είπε και συνέχισε: "Επειδή για άλλη μία φορά είπατε ψέματα, στην πρώτη μας συνάντηση σας πρότεινα να επαναφέρετε τις αρμοδιότητες στο ΕΣΡ και θα προχωρήσουμε μαζί στον διορισμό των μελών του. Έβαλα μόνο μία προϋπόθεση, την τήρηση του Συντάγματος. Αν είχατε συμφωνήσει θα είχαμε προχωρήσει στην συγκρότησή του, αλλά θέλατε το ΕΣΡ να μην έχει κανέναν λόγο".

"Προχωρήσατε", τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, "στον αυθαίρετο περιορισμό του αριθμού των καναλιών εθνικής εμβέλειας σε 4. Δημιουργήσατε ένα τεχνικό ολιγοπώλιο στο όνομα της δήθεν διαφάνειας. Αναδείξατε το δικαίωμα στην ενημέρωση σε αντικείμενο πλειοδοτικού διαγωνισμού. Και παρότι όλη η επιστημονική κοινότητα βούιζε ότι ο διαγωνισμός ήταν αντισυνταγματικός, εσείς προχωρήσατε χωρίς να περιμένετε την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου. Μία απόφαση την οποία σπεύσατε να προεξοφλήσετε με τρόπο κατηγορηματικό, παρεμβαίνοντας ευθέως στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και προξενώντας τα γνωστά γεγονότα στο ΣτΕ. Στη διαδικασία αυτή φαίνεται είχατε επιλέξει εκ προοιμίου τον ‘’δικό σας’’ καναλάρχη. Είναι ο ίδιος που χειροκροτούσε με ενθουσιασμό τον κ. Παππά σε προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ με αντικείμενο -τι ειρωνεία- τη διαπλοκή".

"Και εδώ αρχίζουν μια σειρά από αμείλικτα ερωτήματα τα οποία ακόμα δεν έχουν απαντηθεί.

- Γιατί το πρωτόκολλο της Γενικής Γραμματείας έμεινε ανοιχτό πέραν του ωραρίου, μέχρι ο κ. Καλογρίτσας να καταθέσει την εγγυητική του επιστολή;

- Τι ακριβώς έλεγχο πόθεν έσχες έκανε η επιτροπή;

- Πως είναι δυνατόν κάποιος να προσκομίζει δανεικά βοσκοτόπια ως αποδεικτικό στοιχείο της περιουσιακής του κατάστασης και η επιτροπή να το αποδέχεται;

- Γιατί η ελεγκτική εταιρεία Grand Thornton δεν επικύρωσε ποτέ τον έλεγχο πόθεν έσχες;

- Γιατί μέχρι την τελευταία στιγμή, ο Υπουργός καναλάρχης αισθανόταν την ανάγκη να υπερασπιστεί από τα έδρανα της Βουλής τον αγαπημένο του υπερθεματιστή. Μέχρι και τον κτηματομεσίτη Ιθάκης έκανε για να αποδείξει την μεγάλη αξία των βοσκοτοπιών…" είπε μεταξύ άλλων.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, ο νόμος Παππά έχει ήδη ακυρωθεί στη συνείδηση των πολιτών και η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ θα τον ακυρώσει και στην πράξη".

Ταυτόχρονα, υπογράμμισε την ανάγκη για μια συνεκτική στρατηγική διαφάνειας και κατέθεσε 12 συγκεκριμένες προτάσεις. 

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η Κυβέρνηση βρίσκεται σε πλήρες αδιέξοδο και πρόσθεσε: "Πολύ φοβάμαι ότι όσο τα κοινωνικά, πολιτικά και δημοσκοπικά δεδομένα θα αλλάζουν προς το χειρότερο για εσάς, τόσο πιο νοσηρή θα γίνεται η αντίληψή σας περί εξουσίας και θεσμών. Γνωρίζετε καλά ότι η κοινωνία σας έχει γυρίσει την πλάτη. 9 στους 10 πολίτες πιστεύουν ότι εξαιτίας σας τα πράγματα στη χώρα θα πάνε χειρότερα.

- Η Κυβέρνηση που θα έδινε την 13η σύνταξη, κόβει το ΕΚΑΣ και τις επικουρικές συντάξεις και ψεκάζει με δακρυγόνα τους συνταξιούχους.

- Η Κυβέρνηση που φώναζε «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», διευκολύνει πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

- Η Κυβέρνηση που θα καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ, αυξάνει οριζόντια τους φόρους και υπονομεύει κάθε προοπτική ανάκαμψης της οικονομίας.

- Η Κυβέρνηση που διαδήλωνε με κλάματα κατά των ιδιωτικοποιήσεων, παραδίνει για 99 χρόνια το σύνολο της δημόσιας περιουσίας στο υπερταμείο.

- Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ γεννήθηκε μέσα στο ψέμα και το λαϊκισμό και σβήνει μέσα στην απαξίωση και την κατακραυγή.

Ποτέ στην ιστορία των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων δεν υπήρξε τόσο ξεκάθαρη δυσαρμονία μεταξύ κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και λαϊκής βούλησης. Έχετε αποτύχει παντού. Είστε μια Κυβέρνηση υπό κατάρρευση, αδύναμη να διαχειριστεί τα προβλήματα που η ίδια κατά κύριο λόγο δημιούργησε ή επιδείνωσε".

"Προκηρύξτε εκλογές κ. Τσίπρα. Ελάτε αν τολμάτε. Δώστε τη δυνατότητα στον λαό που ασφυκτιά από την πολιτική σας να δώσει τέλος στον σημερινό κατήφορο. Ένα είναι ξεκάθαρο. Η πολιτική ανόρθωση της χώρας περνάει μέσα από την εκλογική, ιδεολογική και ηθική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό δεν μπορείτε να το αποφύγετε μόνο να το αναβάλετε", κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Τσίπρας: Αν θέλετε συμφωνίες αλήθειας, να έχετε το θάρρος να λέτε αλήθειες – ΒΙΝΤΕΟ

"Αν θέλετε συμφωνίες αλήθειας πρέπει να ανέβετε στο βήμα της βουλής και να πείτε αλήθεια" είπε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη δευτερολογία του καλώντας για ακόμη μια φορά τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει για τη Siemens. Παράλληλα, κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη για κρεσέντο πολιτικής υποκρισίας σε ό,τι αφορά τους πλειστηριασμούς και υπογράμμισε ότι πρέπει να βρεθεί τρόπος για να προστατευτεί η πρώτη κατοικία και από τα χρέη προς το δημόσιο.

"Ζήτησα, στο τέλος της πρωτομιλίας μου, από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ξεκαθαρίσει ένα πράγμα: "Αν κατά την γνώμη του υπήρχε σε αυτόν τον τόπο και υπάρχει σκάνδαλο Siemens". Κύριε Μητσοτάκη ανεβήκατε στο βήμα της Βουλής και διαβάσατε την ομιλία που σας είχαν γράψει, σαν να μην ακούσατε τίποτα", τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Στη συνέχεια αναφερόμενος στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, απαντώντας στον πρόεδρο της ΝΔ είπε: "Φτάσατε στο σημείο να μας πείτε ότι ο διαγωνισμός είναι διαβλητός, ότι έχει ήδη καταρρεύσει και ότι ακόμη και ο επόμενος υπερθεματιστής , ο κ. Σαββίδης ότι είναι λαγός. Εγώ δεν ξέρω λαγούς που πληρώνουν εκατομμύρια. Αν είναι έτσι να πάμε όλοι για κυνήγι να οικονομήσουμε σε αυτόν τον τόπο".

Κατηγορώντας τον κ. Μητσοτάκη ότι αναμασά χωρίς προσχήματα τα συμφέροντα των καναλαρχών, τόνισε:  "Μας κατηγορήσατε ότι εισπράξαμε μόνο από τέσσερις, παρακάμπτοντας το γεγονός ότι 27 χρόνια δεν εισπράξατε τίποτα από κανέναν. Επειδή περιορίσαμε την προσφορά δημιουργήσαμε αυτόν τον μεγάλο ανταγωνισμό. Κλείστηκαν επί τρείς ημέρες στην Γενική Γραμματεία και δεν ήξεραν που έχει φθάσει το ποσό. Γι' αυτό πήραμε τα 256 εκατομμύρια".

"Αυτό που κάνουμε έχει μια πολύ μεγάλη ιδιαιτερότητα: Κι άλλες κυβερνήσεις το προσπάθησαν, αλλά έκαναν πίσω. Δεν είναι εύκολο πράγμα, από το πρωί ως το βράδυ να τους έχεις όλους απέναντι να διαστρεβλώνουν τα πάντα. Εμείς τους έχουμε όλους απέναντι και θέλει γενναιότητα ψυχής για να το κάνεις αυτό. Δώσαμε υπόσχεση στον ελληνικό λαό ότι θα πάμε ως το τέλος. Μας ενώνει η εντιμότητα. Εσείς είστε για την καρέκλα. Ούτε 1,5 χρόνο δεν αντέχετε" είπε ο Πρωθυπουργός.

Για τους πλειστηριασμούς ανέφερε: "Ήρθε ο κ. Μητσοτάκης σε ένα κρεσέντο πολιτικής υποκρισίας να πει τι κάνατε για τους πλειστηριασμούς . Σας έπιασε ο πόνος τώρα...". Επίσης, συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση είχε να αντιπαρατεθεί με τις υπογραφές της κυβέρνησης της ΝΔ για τους πλειστηριασμούς. Σε ό,τι αφορά τους πλειστηριασμούς για χρέη προς το δημόσιο τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει συνεργασία και με τους δήμους και "να δούμε με ποιον τρόπο, όπως προστατεύσαμε την πρώτη κατοικία των φτωχών ανθρώπων από τους πλειστηριασμούς από τις τράπεζες, έτσι να τους προστατεύσουμε και από τα χρέη προς το Δημόσιο".

Ο κ. Τσίπρας απάντησε στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για την αναφορά της σε "ορφανά του Τσοχατζόπουλου".  Όπως είπε, αυτό αφήνει υπονοούμενα για συνενοχή, και την κάλεσε να μιλήσει με "διευθύνσεις και ονόματα", διαφορετικά θα είναι "κοινή συκοφάντης".

"Και δεν συκοφαντείτε τον ΣΥΡΙΖΑ, θίγετε υπολήψεις ανθρώπων. Το κυριότερο όμως θίγετε χιλιάδες αγωνιστές μέσα στο κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου που δεν έβρισκαν τον εαυτό τους στο ΠΑΣΟΚ και συναντήθηκαν με τον ΣΥΡΙΖΑ", είπε.

"Κύριε Μητσοτάκη δεν απαντήσατε ούτε για την Siemens, ούτε για τον "Κήρυκα Χανίων". Περιμένουμε μια απάντηση, αν δεν απαντήσατε, τότε για σας δεν δωροδοκήθηκε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ από την Siemens, δεν υπήρξαν μαύρα ταμεία που πλήρωσαν ακόμα και το τηλεφωνικό σας κέντρο, δεν επισπεύσατε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, δεν κωλυσιέργησαν δικαστικοί λειτουργοί την μετάφραση για να μην γίνει δίκη, δεν είχατε πολύχρονη φιλία με τον κ. Χριστοφοράκο. Σήμερα ένας ιστότοπος που απηχεί τις απόψεις του κ. Σαμαρά σας εγκαλεί για τα ίδια πράγματα. Αν θέλετε συμφωνίες αλήθειας, να έχετε το θάρρος να ανεβείτε στο βήμα και να πείτε αλήθειες. Ο κ. Χριστοφοράκος, που διέφυγε επί των ημερών σας, λέει ότι υπήρξαν 365 φορές επικοινωνίας. Σας προκαλώ, ακόμη μια φορά να ανεβείτε στο βήμα και να πείτε την αλήθεια" ανέφερε ο Πρωθυπουργός στο κλείσιμο της δευτερολογίας του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Βουλή.

"Στη χώρα συγκρούονται δύο κόσμοι. Από τη μιά ένας κόσμος χρεωκοπημένων καναλαρχών και πολιτικών και από την άλλη οι ζωντανές δυνάμεις που παλεύουν για την ανασυγκρότηση του τόπου και την ισονομία. Αυτόν τον αγώνα θα τον δώσουμε ως το τέλος." κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

 

Ο Μητσοτάκης στον Τσίπρα: Όσο εσείς ρίχνετε το επίπεδο εγώ θα το ανεβάζω – ΒΙΝΤΕΟ

«Η ταυτότητά σας γράφει είναι ότι είστε ο πιο ψεύτης, ο πιο ανίκανος και ο πιο αποτυχημένος Πρωθυπουργός αυτής της χώρας» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα κατά τη δευτερολογία του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη διαπλοκή και τη διαφθορά.

«Το ληξιαρχείο της ιστορίας θα γράφει ότι πολύ σύντομα θα είστε ο νεότερος τέως Πρωθυπουργός της χώρας» πρόσθεσε.

«Κύριε Τσίπρα η χυδαιότητα του λόγου σας είναι η επιβεβαίωση της ενοχής σας και η επιβεβαίωση της πολιτικής σας κατάρρευσής» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνοντας ότι «κάθε μέρα που περνάει το τίμημα για την παραμονή σας στην εξουσία είναι πολύ βαρύ»

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο σημερινό Eurogroup. «Σήμερα το Eurogroup δυστυχώς δεν ενέκρινε όλη τη δόση των 2,8 δισ. ευρώ και κυρίως δεν αποδέσμευσε τα 1,7 δισ. τα οποία προορίζονται για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων. Και ξέρετε τι είπε ο υπουργός Οικονομικών; Δεν τα χρειαζόμαστε, λέει, τα λεφτά αυτά. Μα είναι δυνατόν να λέγονται αυτά από υπουργό της κυβέρνησης σας».

Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε στον Πρωθυπουργό και για τη Siemens. «Βεβαίως και υπάρχει σκάνδαλο Simens» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και έθεσε το ερώτημα «τι έκανε η δική σας κυβέρνηση και τι η δικαστική εξουσία;».

«Εμείς αυτόν τον συμβιβασμό πετύχαμε με την εταιρεία, εάν δεν σας αρέσει ο συμβιβασμός που πετύχαμε, να τον αλλάξετε».

Ανέφερε ακόμη πως «κανένας δεν μου χάρισε κανένα τηλεφωνικό κέντρο, όλα πληρώθηκαν στο ακέραιο». «Αλλού να ψάξετε θαλασσοδάνεια» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης κλείνοντας επεσήμανε ότι «όσο εσείς ρίχνετε το επίπεδο εγώ θα το ανεβάζω».

 

Τσίπρας: Η διαπλοκή θα βρει τον μάστορά της – ΒΙΝΤΕΟ

Τη δέσμευση ότι με την κυβέρνησή του, «η διαπλοκή θα βρει το μάστορά της», κατέθεσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κλείνοντας την 8ωρη συζήτηση στη Βουλή για τη διαπλοκή.

Ευχήθηκε να ήταν συμπαραστάτης του ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά δεν επέλεξε το στρατόπεδο αυτό. Ενώ σε σχόλιο για τις πολιτικές εξελίξεις, αποφάνθηκε ότι έχει αποδείξει στα δύσκολα τη συνοχή της η κοινοβουλευτική ομάδα της πλειοψηφίας, οι εκλογές δε, θα γίνουν το 2019.

Στην τριτολογία του μίλησε για δύο παραδοχές του κ. Μητσοτάκη, για την Siemens και τον «Κήρυκα Χανίων».

Ειδικότερα, είπε ότι «μάθαμε από τα χείλη του κ. Μητσοτάκη ότι πράγματι υπάρχει σκάνδαλο Siemens, αλλά,  πράγματι ο κ. Μητσοτάκης αποπλήρωσε τον τεχνικό εξοπλισμό του γραφείου του, αλλά μόνο όταν έσκασε η υπόθεση. Και επικαλέστηκε επιστολή της ιδιαιτέρας του Μιχάλη Χριστοφοράκου, κυρίας Τσακάλου προς τον προϊστάμενό της, ότι ο κ. Φίσερ (τα κεντρικά δηλαδή της εταιρείας) δεν αποδέχονται να πληρώσουν τον εξοπλισμό του κ. Μητσοτάκη.

Στην άλλη υπόθεση διαπίστωσε ότι σήμερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραδέχτηκε ότι θα μπει σε ρύθμιση για τον «Κήρυκα Χανίων», δήλωση που έρχεται σε σύγκρουση με προηγούμενη δήλωση του πατέρα του, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ότι το δάνειο το έχει αναλάβει ένας εκ των εγγυητών.

«Ο καθένας στον τόπο αυτό έχει τη διαδρομή και την περπατησιά του», σημείωσε συμπερασματικά και κατηγόρησε τον πολιτικό του αντίπαλο ότι από «την πρώτη στιγμή συμμάχησε με τις πιο ακραίες δυνάμεις του μιντιακού κύκλου»

Παραλλήλως, υπογράμμισε την απουσία από τη συζήτηση, τριών πρώην προέδρων της ΝΔ, του Κώστα Καραμανλή, του Αντώνη Σαμαρά και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, και «κάποιος θα μπορούσε να υποθέσει ότι η απουσία αυτή είχε ένα βαθύτερο νόημα», παρατήρησε.

«Όσον αφορά τα δάνεια των κομμάτων, ακόμη και το 100% της κρατικής επιχορήγησης προς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να δοθεί στις τράπεζες, θα απαιτηθούν 122 χρόνια να αποπληρώσει τα δάνειά της η ΝΔ και 443 χρόνια το ΠΑΣΟΚ. Στον αντίποδα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δάνειο 8 εκατομμυρίων που εξυπηρετεί», ανέφερε απαντώντας σε αντίστοιχη ερώτηση του Κυρ. Μητσοτάκη.

Και για τους πλειστηριασμούς, μετά από ενημέρωση που είχε από δήμαρχο Ευόσμου Πέτρο Σούλα, δεν υπάρχει καμία εργατική κατοικία στον εν λόγω Δήμο (σ.σ. νωρίτερα ο πρόεδρος της ΝΔ είχε υποστηρίξει πως βγαίνουν σε πλειστηριασμό εργατικές κατοικίες). Αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης δεν έχει γίνει πλειστηριασμός Α’ κατοικίας, κατέληξε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ