Η Μελάνια Τραμπ καταδικάζει αλλά συγχωρεί τον σύζυγό της για τα σεξιστικά σχόλια - Πολιτική θύελλα στους Ρεπουμπλικάνους

Θύελλα αντιδράσεων στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικάνων προκάλεσε το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας, στο οποίο ο υποψήφιος για την προεδρεία του Λευκού Οίκου Ντόναλντ Τραμπ χρησιμοποίησε χυδαίες και σεξιστικές εκφράσεις. 

Παρά τη συγγνώμη του υποψήφιου προέδρου των ΗΠΑ, ο αναβρασμός εντός του κόμματος είναι έντονος. Επιπλέον, κριτική για τα σχόλια άσκησε και η ίδια η σύζυγος του Ντόναλντ Τραμπ. Μελάνια.

Η κατακραυγή προς το πρόσωπο του Τραμπ ξεκίνησε όταν η εφημερίδα Washington Post δημοσίευσε ένα απόσπασμα από μια ιδιωτική συζήτηση κατά την οποία το 2005 ο Τραμπ εξιστορεί την προσπάθεια του να κάνει σεξ με μια ανύπαντρη γυναίκα.   

Στο βίντεο ακούγεται ο διάλογος που είχε ο Ντόναλντ Τραμπ με τον Μπίλι Μπους του Access Hollywood στο πλατό της σαπουνόπερας Days of Our Lives. Εκεί λίγο πριν τη συνέντευξη ο Τραμπ με ανοιχτό το μικρόφωνο ακούγεται να μιλά για τη συνάντησή του με μια όμορφη γυναίκα. «Της την έπεσα στο Παλμ Μπιτς. Της την έπεσα αλλά απέτυχα. Το παραδέχομαι. Προσπάθησα να την π@δήξω. Ήταν παντρεμένη. Της την έπεσα πολύ χοντρά». Συνεχίζοντας την περιγραφή της προσπάθειάς του ο Τραμπ ακούγεται να λέει ότι πήγε την γυναίκα αυτή να δει κάτι έπιπλα. «Της την έπεσα σαν σκύλος αλλά δεν μπόρεσα να τα καταφέρω και ήταν και παντρεμένη» πρόσθεσε.

Στη συνέχεια ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος λέει ότι «ξέρεις με ελκύουν αυτόματα οι όμορφες γυναίκες. Αρχίζω απλά να τις φιλάω. Είναι σαν μαγνήτης. Απλά φιλάω. Δεν περιμένω. Και όταν είσαι σταρ σε αφήνουν να τα κάνεις αυτά. Μπορείς να κάνεις τα πάντα, να τις αρπάξεις από το μ@@@ι».

Όπως αναφέρει η Wall Street Journal ο διάλογος έχει καταγραφεί μήνες μετά τον γάμο του Τραμπ με την τρίτη σύζυγό του Μελάνια.

Η Μελάνια Τραμπ ζήτησε από τους Αμερικανούς να συγχωρήσουν τον σύζυγό της για τις «απαράδεκτες και προβλητικές» του δηλώσεις, οι οποίες, λέει, δεν αντιπροσωπεύουν πραγματικά τον Ντόναλντ Τραμπ.

«Οι λέξεις που χρησιμοποίησε ο σύζυγός μου είναι στα μάτια μου απαράδεκτες και προσβλητικές. Δεν αντιπροσωπεύουν τον άνδρα που γνωρίζω», αναφέρεται σε ανακοίνωση της συζύγου του υποψήφιου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος των ΗΠΑ για τις προεδρικές εκλογές. «Ελπίζω ότι οι άνθρωποι θα δεχθούν τη συγγνώμη του, όπως έκανα εγώ», προσθέτει.

Ωστόσο, το βίντεο προκάλεσε αντιδράσεις και εντός των Ρεπουμπλικανών. Ο γερουσιαστής Τζον Μακ Κέιν,, πρώην υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ, απέσυρε την υποστήριξή του, ενώ ο υποψήφιος για την αντιπροεδρεία Μάικ Πενς δήλωσε εξοργισμένος από τις χυδαίες και φαλλοκρατικές δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ