Η είδηση που σόκαρε τον Πάπα: Δύο λεσβίες καλόγριες εγκατέλειψαν το μοναστήρι και παντρεύτηκαν!

Θλίψη και απογοήτευση προκάλεσε στον Πάπα Φραγκίσκο το άκουσμα πως δύο πρώην μοναχές παντρεύτηκαν στην Ιταλία με πολιτικό γάμο, σύμφωνα με τηλεγράφημα του Reuters.

Tην είδηση επιβεβαιώνει και σχολιάζει και το Βατικανό, μέσω ενός tweet του Αρχιεπίσκοπου Angelo Becciu:

"Πόση θλίψη στο πρόσωπο του Πάπα όταν του διάβασα την είδηση για τις δύο καλόγριες που παντρεύτηκαν!", έγραψε ο Becciu.      

Η Federica και η Isabel παντρεύτηκαν στη βόρεια Ιταλία τον περασμένο μήνα, κάνοντας χρήση του νόμου που ψηφίστηκε φέτος ο οποίος προσφέρει σε ομοφυλόφιλα ζευγάρια νομική αναγνώριση.  

Οι δύο γυναίκες, των οποίων τα επώνυμα δεν αποκαλύπτονται, αναφέρουν στην εφημερίδα La Repubblica ότι είχαν ερωτευτεί ενώ υπηρετούσαν σε ιεραποστολή στη Δυτική Αφρική.   Η Federica, 44 ετών κατάγεται από την Ιταλία και η Isabel, 40 ετών από τη Νότια Αμερική. Είπαν ότι θα μπορούσαν να κάνουν αυτό που συμβαίνει με πολλές μοναχές που κρύβουν τον έρωτά τους και ζουν σε μοναστήρια, αλλά αυτό θα ήταν ένα ψέμα που δεν ήθελαν να ασπαστούν.

"Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου οι ιερείς ή καλόγριες κρύβουν τις σχέσεις τους με τους άνδρες ή γυναίκες", αναφέρουν προσθέτοντας ότι δεν έλαβαν καμία βοήθεια, όταν έφυγαν από τη θρησκευτική τους τάξη.  

Το συνέδριο επισκόπων της Ιταλίας είχε ταχθεί ανοιχτά κατά του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για τους γάμους ομοφυλοφίλων, υποστηρίζοντας ότι υπονόμευε την παραδοσιακή οικογένεια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ