Αν δεν βουρτσίζετε τα δόντια σας, κινδυνεύετε από άνοια και Αλτσχάιμερ !

Τον κώδωνα του κινδύνου σε όσους δεν προσέχουν τα δόντια τους κρούουν επιστήμονες στη Βρετανία, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι η κακή στοματική υγιεινή έχει άμεση σχέση με το Αλτσχάιμερ!

Τον κώδωνα του κινδύνου σε όσους δεν προσέχουν τα δόντια τους κρούουν επιστήμονες στη Βρετανία, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι η κακή στοματική υγιεινή έχει άμεση σχέση με το Αλτσχάιμερ!
Επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Κεντρικού Λάνκασαϊρ διαπίστωσαν ότι όσοι δεν βουρτσίζουν τα δόντια τους τακτικά και με προσοχή διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να προσβληθούν από τη νόσο και από άλλες μορφές άνοιας.



Οι επιστήμονες κατέληξαν σ' αυτό το συμπέρασμα αφού μελέτησαν δείγματα από τον εγκέφαλο ασθενών που είχαν χάσει τη ζωή τους και στα τελευταία χρόνια της είχαν προσβληθεί από άνοια, όπως γράφει το naftemporiki.gr.

Όπως αναφέρουν στην έκθεσή τους, σε όλα τα δείγματα που εξέτασαν υπήρχαν ασυνήθιστα υψηλά επίπεδα του Porphyromonas gingivalis, ενός βακτηρίου που κατοικεί στο στόμα, προκαλεί ασθένεια των ούλων και περνά στο αίμα με τη μάσηση των τροφών.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι από τη στιγμή που το συγκεκριμένο βακτήριο περνά στο αίμα του ανθρώπινου οργανισμού, είναι πολύ πιθανό να φτάνει και στον εγκέφαλο.

Η φλεγμονή που προκαλείται στον εγκέφαλο από βακτήρια όπως το παραπάνω έχει συνδεθεί σε αρκετές έρευνες με την εμφάνιση σοβαρών προβλημάτων, όπως ο διαβήτης, τα καρδιολογικά νοσήματα και το εγκεφαλικό.

Μάλιστα, όταν τα βακτήρια αυτά φτάνουν στον εγκέφαλο, προκαλούν την παραγωγή χημικών ουσιών από το ανοσοποιητικό σύστημα, οι οποίες σκοτώνουν τα εγκεφαλικά κύτταρα, με αποτέλεσμα να προκαλούνται συμπτώματα όπως απώλεια μνήμης και σύγχυση.
Παρόμοια ήταν τα αποτελέσματα και παλαιότερης αμερικανικής έρευνας, η οποία είχε δείξει ότι αυτά ισχύουν ακόμη και για τα άτομα που δεν βουρτσίζουν τα δόντια τους έστω μία φορά τη μέρα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ