Ποιο "Νόμπελ Ειρήνης"; Ο Νικολά Μαδούρο έφτιαξε το δικό του βραβείο: Καλωσορίστε το "Διεθνές Βραβείο Ειρήνης Ούγκο Τσάβες"

Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο ανακοίνωσε χθες, ημέρα στην οποία ανακοινώθηκε το Νόμπελ Ειρήνης, ότι αποφάσισε να θεσπίσει το δικό του «Διεθνές Βραβείο Ειρήνης Ούγκο Τσάβες»!

«Οφείλουμε να επιβραβεύσουμε την ειρήνη στην Κολομβία, στην περίπτωση που αυτό επιβεβαιωθεί. Αναμένουμε τις υποψηφιότητες εκείνων που μπορούν να εκπροσωπήσουν την ειρήνη στην Κολομβία, προκειμένου οι κριτές του «Βραβείου Ούγκο Τσάβες για την Ειρήνη και την Κυριαρχία των Λαών» να το αποδώσουν σε ορισμένους από τους πρωτεργάτες της ειρηνευτικής συμφωνίας αυτής» μεταξύ της Μπογοτά και των αριστερών ανταρτών FARC, δήλωσε ο Μαδούρο στη διάρκεια ομιλίας του στην δυτική Πολιτεία Μπαρίνας.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος, το νέο βραβείο θα είναι ετήσιο και θα απονέμεται στην εκάστοτε χρονιά σε «προσωπικότητες παγκόσμιου κι εθνικού βεληνεκούς, που έχουν διακριθεί για τους αγώνες τους για την ειρήνη, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία».

Αναφερόμενος στο πρόσφατο δημοψήφισμα στην Κολομβία, που κινδυνεύει να ακυρώσει την ειρηνευτική συμφωνία, και τις διαβουλεύσεις που έχει ο Σάντος με ορισμένους από τους κήρυκες του «όχι», ο Μαδούρο τόνισε πως «ευελπιστεί» ότι οι πρωταγωνιστές θα βρουν μία διέξοδο «εντός των προσεχών εβδομάδων».

Ο Μαδούρο πρότεινε επίσης το όνομα του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για το νέο βραβείο, διότι κατ' αυτόν «είναι ένα μαχητής για την ειρήνη, την παγκόσμια ισορροπία και την οικοδόμηση ενός πολυπολικού κόσμου».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ