Παγκόσμια οργή για τον 32χρονο που βίασε & ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου το 10 μηνών αγγελούδι της συντρόφου του - Ζητούν να κρεμαστεί δημόσια

Ενα πρωτοφανές κύμα οργής έχει ξεσηκωθεί στις ΗΠΑ εναντίον του 32χρονου που βίασε και ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου τη 10 μηνών κορούλα της συντρόφου του.

Η μικρή Emmaleigh Barringer την περασμένη Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου, βρέθηκε από τη μαμά της μέσα σε μια λίμνη αίματος, στο υπόγειο του σπιτιού της. Είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά και είχε ξυλοκοπηθεί από τον Benjamin Ryan Taylor, σύντροφο της μητέρας της. Αντιμέτωπη με βαριά τραύματα, η Emmaleigh έχασε τη μάχη για τη ζωή της δύο ημέρες μετά, την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου.

 

Από τη στιγμή που έγινε ευρέως γνωστή η υπόθεση, κάτοικοι της Δυτικής Βιρτζίνια των ΗΠΑ (αλλά και από όλο τον κόσμο) εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους και την οργή τους για τον αδίστακτο δολοφόνο. Μάλιστα, το hastag #JusticeforEmmaleigh (δικαιοσύνη για την Emmaleigh) έγινε ένα από τα πιο δημοφιλή hastag στα social media.

Ιδού 6 πράγματα που γνωρίζουμε μέχρι τώρα για την τραγωδία:

1. Η μητέρα τής Emmaleigh κάλεσε αμέσως ασθενοφόρο

Σύμφωνα με τη δικογραφία πο εχει σχηματιστεί, η αστυνομία κλήθηκε το πρωί της Δευτέρας από ένα σπίτι στο Ripley, στη Δυτική Βιρτζίνια. Οταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σπίτι, είδαν τη μητέρα, Amanda Leigh Adkins, να κρατά τη 10μηνη κορούλα της μέσα σε αίματα. Η Adkins είπε στους αστυνομικούς ότι σηκώθηκε γύρω στις 5 το πρωί και βρήκε την κόρη της γυμνή και μέσα στα αίματα στο υπόγειο του σπιτιού της, με τα φώτα κλειστά. 

Ο σύντροφος της Adkins άλλα τρία παιδιά βρίσκονταν επίσης στο σπίτι εκείνη την ώρα.

2. Ο σύντροφος της μητέρας τής Emmaleigh κατηγορήθηκε για τον θάνατο της μικρής

Οταν οι ανακριτές μίλησαν με τον Taylor, αρνήθηκε ότι ήξερε πώς τραυματίστηκε το βρέφος. Λίγο μετά, όμως, παραδέχθηκε ότι πήρε τη μικρή στο υπόγειο του σπιτιού για να βάλει πλυντήριο, αλλά είπε ότι μετά έπαθε «μπλακ άουτ» και δεν θυμάται τι συνέβη.

Η αστυνομία είπε επίσης ότι ο Taylor άλλαξε πολλές φορές την κατάθεσή του για την υπόθεση και ότι τον εντόπισε τη στιγμή της σύλληψης «να προσπαθεί να σκουπίσει κάτι» στη βουβωνική του χώρα. Μάλιστα, οι αστυνομικοί που τον συνέλαβαν παρατήρησαν στο σώμα του Taylor ίχνη αίματος, που πιστεύουν ότι είναι από τη μικρή.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο εναντίον του Taylor, αυτός δεν έκανε τίποτα για να σώσει το παιδί από τα τραύματα που του προκάλεσε αφού το κακοποίησε σεξουαλικά και το ξυλοκόπησε. Αρχικά κατηγορήθηκε για πρώτου βαθμού σεξουαλική επίθεση. Μετά τον θάνατο της μικρής, κατηγορείται πλέον για ανθρωποκτονία πρώτου βαθμού. Τώρα ο Taylor κρατείται στις τοπικές φυλακές, με εγγύηση που έχει οριστεί στα 2 εκατομμύρια δολάρια.   

3. Η Emmaleigh υπέκυψε στα τραύματά της δύο ημέρες μετά την επίθεση

Μετά την επίθεση η μικρούλα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στο Τσάρλεστον, τη Δευτέρα το πρωί. Την Τρίτη το βράδυ, σύμφωνα με συγγενείς της Emmaleigh, οι γιατροί την ανακήρυξαν εγκεφαλικά νεκρή, με «ελάχιστες ελπίδες» επιβίωσης. Την Τετάρτη το πρωί, αποσυνδέθηκε από το μηχάνημα που την κρατούσε στη ζωή...  

Σύμφωνα με τη δικογραφία, τα τραύματα της μικρής καταδεικνύνουν μια βίαιη σεξουαλική επίθεση, αλλά και χτυπήματα στο κεφάλι. «Δεν του έφτανε που τη βίασε, έπρεπε να τη σκοτώσει κιόλας», είπε η θεία της Emmaleigh, Danielle Adkins. «Ο μόνος τρόπος για να αποδοθεί δικαιοσύνη είναι να νιώσει κάθε πόνο που της προκάλεσε».

 

4. Ο Taylor και η μητέρα τής Emmaleigh έβγαιναν εδώ και λίγους μήνες

Η μητέρα της μικρής και ο Taylor ήταν μαζί εδώ και λίγους μήνες, και μάλιστα τα περισσότερα μέλη της οικογένειας δεν τον είχαν γνωρίσει. Σύμφωνα με πηγές, η Amanda Adkins και ο Taylor γνωρίστηκαν μέσα στο καλοκαίρι, όταν εκείνη μετακόμισε από το Μέριλαντ στη Δυτική Βιρτζίνια με τα τέσσερα παιδιά της, «για να ξεκινήσει μια νέα ζωή».

Τον Αύγουστο, ο Taylor πόσταρε στο Facebook μια φωτογραφία του με την Amanda να φιλιούνται (κάτω), με τη λεζάντα «είμαι τόσο ευτυχισμένος που γνώρισα αυτό το κορίτσι». Στις 7 Σεπτεμβρίου, άλλαξε το status στο Facebook σε «είμαι σε σχέση με την Leigh Adkins».

5. Αίτημα για να «κρεμαστεί δημοσίως» ο Taylor

Στις 5 Οκτωβρίου, λίγο μετά τον θάνατο της Emmaleigh, δημιουργήθηκε αίτημα προς την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για «απαγχονισμό του Benjamin Taylor δημοσίως». Ηδη το αίτημα έχουν υπογράψει 7.000 άνθρωποι, ενώ στόχος είναι να συγκεντρώσει 100.000 υπογραφές.

«Η φυλακή είναι πολύ καλή για βιαστές παιδιών. Αν τέτοιου είδους άνθρωποι ήξεραν τι θα τους συμβεί αν συλλαμβάνονταν, θα ήταν λιγότερο πιθανό να προβούν σε τέτοιες αποτρόπαιες πράξεις. Οταν πρόκειται για τόσο ξεκάθαρες υποθέσεις όπως αυτή, ας κρεμάμε δημοσίως αυτά τα τέρατα», αναφέρει, μεταξύ άλλων, το αίτημα προς την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.  

 

6. Ο Taylor έχει ποινικό μητρώο και είναι πατέρας

Σύμφωνα με τοπικά Μέσα, ο Taylor έχει συλληφθεί μια φορά για ληστεία και δύο φορές επειδή παραβίασε την αναστολή του. Στο προφίλ της σελίδας του στο Facebook εικονίζεται να κρατά αγκαλιά τον μικρό γιο του. Επίσης, υπάρχουν πολλές φωτογραφίες του ιδίου με τον γιο του μέσα στη σελίδα του στο Facebook (κάτω).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ