Κόστισε 324 εκ. δολ: Το τζετ των ονείρων σας χωράει 40 άτομα & έχει ανέσεις επτάστερου ξενοδοχείου - Δείτε φωτό

Το πρώτο Boeing 787 Dreamliner μεταμορφώθηκε σε ιδιωτικό τζετ, με ευρύχωρα υπνοδωμάτια, κομψά μπάνια, τραπεζαρία, γραφείο και ακόμα και αίθουσα προβολών και μας περιμένει ( λέμε τώρα) για να νιώσουμε σαν Κροίσοι!

Έτσι το αεροσκάφος που κάποτε χωρούσε 335 επιβάτες έγινε Dream Jet, όπως είναι το νέο όνομά του, θα μεταφέρει μόνο 40 άτιμα που θα έχουν άπλετο χώρο για να απολαύσουν το ταξίδι τους.

Το Dream Jet, σύμφωνα με τη Daily Mail, εκτιμάται πως κόστισε πάνω από 324 εκατομμύρια δολάρια και αποτελείται από μια μεγάλη καμπίνα εμβαδού περίπου 600 τετραγωνικών μέτρων με ξεχωριστό χώρο για το πλήρωμα.

Το σχεδιασμό του υπογράφουν οι ειδικοί της παριζιάνικης Pierrejean Design με περιορισμό του θορύβου στη διάρκεια της πτήσης και ειδικό σύστημα ανανέωσης του αέρα και φίλτρα για περιορισμό της ναυτίας.

Η μεταμόρφωση του αεροσκάφους, για λογαριασμό Ασιάτη επιχειρηματία και με υλοποίηση από την αμερικανική Kestrel Aviation Management χρειάστηκε 2,5 χρόνια για να ολοκληρωθεί.

Το αεροσκάφος αποκαλύφθηκε νωρίτερα φέτος στην έκθεση European Business Aviation Convention and Exhibition στη Γενεύη.

Τον περασμένο μήνα το αεροσκάφος λανσαρίστηκε από την κινεζική εταιρεία ιδιωτικών τζετ DeerJet στο Κονγκ Κονγκ. «Είμαστε πολύ περήφανοι που παρουσιάζουμε το πρώτο και μοναδικό Dream Jet εδώ στο Χονγκ Κονγκ», είχε δηλώσει ο πρόεδρος της εταιρείας Zheng Peng.

Παρότι αρκετά Boeing 787 έχουν μετατραπεί από επιβατικά αεροσκάφη σε ιδιωτικά, αυτό είναι το πρώτο Dreamliner που αλλάζει χρήση. Δεν είναι γνωστό πόσο κοστίζει η ενοικίαση αυτού του ιπτάμενου «θαύματος» αλλά μπορεί κανείς να προβλέψει με ασφάλεια πως το κόστος θα έχει… πολλά ψηφία.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ