Όλα όσα έγιναν χτες στο παρτάκι των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στο Μαξίμου: Τι φόρεσαν οι κυρίες, το πιάνο του Ζουράρι

Τα καλά τους φόρεσαν οι βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ για το «χαλαρό ποτό» με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου - για την ακρίβεια, στο μπαλκόνι του πρωθυπουργικού κτιρίου. 

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει καλέσει τους συγκυβερνώντες βουλευτές στο μπαλκόνι του 1ου ορόφου προκειμένου να συζητήσουν τις εξελίξεις. Το Μέγαρο Μαξίμου φωταγωγήθηκε - εν αντιθέσει με τα υπόλοιπα βράδια. Παρά το χαλαρό κλίμα που επικρατούσε στο Μαξίμου, οι δημοσιογράφοι και οι φωτορεπόρτερ είχαν αποκλειστεί για να μην έχουν οπτική πρόσβαση. Τα δυνατά γέλια που ακούγονταν πάντως από το μπαλκόνι, μαρτυρούσαν πως οι στιγμές του Πρωθυπουργού με τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ήταν πράγματι ιλαρές. Βοήθησε σε αυτό και το γεγονός ότι στο πιάνο χάρισε στιγμές ευεξίας ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Ζουράρις.

Το μενού σύμφωνα με πληροφορίες είχε τυροπιτάκια, μπόμπες και ποτό, όπως και αναψυκτικά.

Η άφιξη των βουλετών με δωράκια και με κομψά σύνολα οι κυρίες

 

Οι πρώτοι βουλευτές κατέφθασαν περί τις 21:30 ενώ οι πρώτοι που έφυγαν λίγο μετά τις 22:30 ήταν ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης και ο Γιώργος Βαρεμένος. Οι πιο καλοντυμένες ήταν η υφυπουργός Βιομηχανίας, Θεοδώρα Τζάκρη και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία.

Πολλοί βουλευτές, ειδικά οι προερχόμενοι από την επαρχία, κατέφθασαν στο Μέγαρο Μαξίμου με δώρα -κυρίως προϊόντα, όπως κρασιά- από τις περιφέρειές τους. 

Το πιάνο του Ζουράρι & το ''Ασε με να φύγω''

 

Κάποια στιγμή στο πιάνο που διαθέτει το πρωθυπουργικό μέγαρο κάθισε ο Κώστας Ζουράρις. Από το κλαβιέ ξεχύθηκε η μελωδία του τραγουδιού «Ασε με να φύγω, σε παρακαλώ» που ερμηνεύει μοναδικά η Αλέκα Κανελλίδου, σε στίχους του Νίκου Ελληναίου και μουσική του Γιώργου Μανίκα. Εκεί, ανέλαβε η Ελενα Κουντουρά να τραγουδήσει.

Από το μπαλκόνι του Μαξίμου ακούγονταν και άλλα τραγούδια, όπως το «Σύνορα η αγάπη δε γνωρίζει», ενώ ο Κ. Ζουράρις έπαιξε και αντάρτικα τραγούδια, αλλά και Μπιθικώτση, όπως το «Στη Δραπετσώνα πια δεν έχουμε ζωή». 

Το πιάνο πλησίασε κάποια στιγμή και ο πρωθυπουργός και αστειευόμενος του είπε: «Η τελευταία φορά που έπαιξε πιάνο εδώ κάποιος ήταν ο Βαρουφάκης. Κανόνισε!».

Λίγο μετά τις 23:00 οι βουλευτές άρχισαν να αποχωρούν, ενώ ο πρωθυπουργός έσπευσε να βγάλει αναμνηστικές φωτογραφίες με τις γυναίκες βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Βέβαια, το ποτό δεν έληξε για όλους, αφού ο Αλέξης Τσίπρας μετά τα μεσάνυχτα, μαζί με τους 35άρηδες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, συνέχισε τη βραδιά σε γνωστό στέκι του Κολωνακίου. 

Ωστόσο, αίσθηση προκάλεσε σε αρκετούς βουλευτές η απάντηση που έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας όταν ερωτήθηκε για το τι έχει πει στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και πώς προχωράει το θέμα με την Εκκλησία. «Αποκαταστήσαμε την εμπιστοσύνη και την κατανόηση με την Εκκλησία, χωρίς νικητές και ηττημένους» είπε ο κ. Τσίπρας, ενώ αναφέρθηκε και στον τρόπο με τον οποίο από την πρώτη στιγμή στάθηκε απέναντι στον Αρχιεπίσκοπο. «Του μίλησα ειλικρινά και στη βάση της ηθικής. Δεν υποδύθηκα κάτι το οποίο δεν είμαι» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Και συνέχισε: «Του είπα "ποτέ δεν σας έκρυψα τις αντιλήψεις μου και την κοσμοθεωρία μου. Πήρα την απόφαση να κάνω μία τομή και να δώσω πολιτικό όρκο. Κατέστησα όμως σαφές ότι σέβομαι τον ρόλο της Εκκλησίας και τη συμβολή της στην ιστορία του λαού μας"». Όσο για τα θρησκευτικά, η κυβέρνηση τόνισε στους Ιεράρχες ότι οι αλλαγές που προχωρούν είναι αποτέλεσμα τριετούς διαλόγου. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ