Μία φθινοπωρινή κρεμ μπρουλέ κολοκύθας με τζίντζερ & κανέλα θα δοκιμάσετε σήμερα από τον Άκη Πετρετζίκη

Δοκιμάστε την και δεν θα χάσετε!

Συστατικά
3 κρόκοι
70 γρ. ζάχαρη
120 γρ. πουρές κολοκύθας
220 γρ. κρέμα γάλακτος
1/2 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. κάρδαμο σκόνη
1/4 κ.γ. ξερό τζίντζερ σε σκόνη
1 πρέζα αλάτι
1/2 κ.γ. ξύσμα από λεμόνι

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά με τη ζάχαρη σε ένα μπόλ με το σύρμα. Δεν τα παραχτυπάμε όμως γιατί δημιουργεί έναν αφρό πάνω από την κρέμα και δεν φαίνεται όμορφο.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. 
Βάζουμε το μείγμα σε μπολάκια χαμηλά. 
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς. 
Βάζουμε τα μπολάκια σε ένα βαθύ ταψί. 
Βράζουμε νερό.
Τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο και ρίχνουμε αρκετό νερό στο ταψί ώστε να φτάσει το νερό στα 2/3 του ύψους των μπολ.
Ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να πήξει η κρέμα. 
Κρυώνουμε καλά… 
Προσθέτουμε κρυσταλλική ζάχαρη πάνω από τα μπολ λίγο πριν σερβίρουμε. 
Καίμε τη ζάχαρη στο γκριλ ή με φλόγιστρο.

Who is Who


Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.​

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ