Συγκλονίζει η έκκληση για βοήθεια 56χρονου Έλληνα: Δηλώνει όμηρος στην Υεμένη

Εκκληση για βοήθεια από την Υεμένη που βρίσκεται όμηρος πραγματοποιεί μέσα από ένα βίντεο ένας 56χρονος Έλληνας.

Ο 56χρονος απευθύνει έκκληση στην κυβέρνηση καθώς βρίσκεται εδώ και δέκα μήνες όμηρος στην Υεμένη. Το βίντεο αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και φαίνεται να έχει τραβηχτεί στις 14 Σεπτεμβρίου 2016 κάτι που τονίζει ο ίδιος στο βίντεο. Αίσθηση κάνει η ομολογία του ομήρου πως είναι σ' αυτή την κατάσταση εδώ και δέκα μήνες.

«Επί δέκα μήνες κανείς δεν με έχει βοηθήσει. Παρακαλώ την ελληνική κυβέρνηση να με βοηθήσει. Θέλω να επιστρέψω στην Ελλάδα», σημειώνει ο όμηρος.

Ο 56χρονος ήταν ιδιοκτήτης εταιρείας με έδρα την οδό Δραγατσανίου στον Πειραιά, η οποία ειδικεύεται στις επισκευές πλοίων.

Tη μυστηριώδη αυτή υπόθεση απαγωγής, σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», διερευνούν το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και συναρμόδιες υπηρεσίες της χώρας. Μάλιστα έχει γίνει και καταγγελία σύμφωνα με την εφημερίδα, στο τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών και Απαγωγών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Συγγενής του 56χρονου αποκάλυψε χθες στην «Καθημερινή», ότι ο απαχθείς, την τελευταία διετία, εργαζόταν σε εταιρεία με έδρα το Αντεν της Υεμένης, αλλά και ότι τα ίχνη του χάθηκαν τον Δεκέμβριο του 2015, λίγο προτού επιστρέψει από το Αντεν με προορισμό την Αθήνα για οικογενειακό λόγο.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα δεν έχουν ζητηθεί λύτρα από την οικογένεια του 56χρονου αλλά από τους εργοδότες του, ενώ ο 56χρονος έχει επικοινωνήσει δύο φορές τηλεφωνικά με συγγενικά του πρόσωπα από τα οποία ζήτησε βοήθεια. Οι συγγενείς του 56χρονου έχουν καταγγείλει τα γεγονότα στις αστυνομικές αρχές και στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Αθήνα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ