Το φθινόπωρο αρχίζει με κοντινές εκδρομές στην Αθήνα - Επισκεφθείτε την πανέμορφη Ελλάδα μας

Αν θέλετε να κάνετε μια φθινοπωρινή εκδρομή-αστραπή τότε αυτοί οι πέντε πανέμορφοι προορισμοί προσφέρονται για μια μίνι απόδραση που θα σας ξεκουράσει και θα σας ανανεώσει.

Μπορεί να δηλώνετε κι εσείς –όπως κι εμείς άλλωστε- αμετανόητα παιδιά της πόλης, αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν μας αρέσουν οι εκδρομές! Κι επειδή μπορεί να ετοιμάζεστε ήδη για την επόμενη απόδρασή σας από το Λ.Α. (ναι, εννοούμε το Λεκανοπέδιο Αττικής!), εμείς ψάξαμε και το Spiros Soulis. com σας παρουσιάζει πέντε ξεχωριστά μέρη που είναι ιδανικά  για μια εκδρομή-αστραπή. Μην περιμένετε άλλο: διαβάστε παρακάτω για να ανακαλύψετε ποιοι φθινοπωρινοί προορισμοί σας περιμένουν... για 2 μέρες μόνο!

Δελφοί 
Οι Δελφοί βρίσκονται στη Φωκίδα και συγκεκριμένα στους πρόποδες του Παρνασσού. Απέχουν μόλις 10 χλμ. από την Αράχωβα και είναι μια από τις πιο όμορφες περιοχές με ιστορικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Εκεί θα συναντήσετε χαμηλά σπίτια, ξενοδοχεία με υπέροχη θέα προς τον κορινθιακό κόλπο και άγρια τοπία.


Καρπενήσι 
Σε απόσταση 298 χλμ. από την πρωτεύουσα, ξεπροβάλλει το αγέρωχο και πανέμορφο Καρπενήσι. Χτισμένο στις πλαγιές του βουνού Βελούχι, το Καρπενήσι αποτελεί δημοφιλή προορισμό καθ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Ωστόσο, ο επισκέπτης του... φθινοπώρου έχει τη δυνατότητα να γευτεί την ομορφιά της «Ελβετίας της Ελλάδας» στο έπακρο και να χαρεί τα ψηλά καταπράσινα έλατα που στολίζουν τα γύρω βουνά, τις γάργαρες πηγές και τον περίπατο στα παραδοσιακά καλντερίμια των πετρόχτιστων χωριών που το περιστοιχίζουν προτού πιάσουν τα μεγάλα... κρύα!

Τρίκαλα Κορινθίας 
Κρεμασμένα στις πλαγιές του όρους Ζήρεια, ξεπροβάλλουν τρία μικροσκοπικά και πανέμορφα χωριά. Πλατάνια και καστανιές, λιθόστρωτα σοκάκια, ψηλοί πύργοι, γραφικά καταπράσινα μονοπάτια, αναπαλαιωμένα αρχοντικά, παραδοσιακά ταβερνάκια και μοναδική θεά προς τον Κορινθιακό Κόλπο συνθέτουν την απόλυτη εικόνα ηρεμίας και χαλάρωσης που χαρίζουν απλόχερα τα Τρίκαλα Κορινθίας-κι όλα αυτά μόλις μιάμιση ώρα από την Αθηνά.

Ναύπακτος 
Κι όμως ο επίγειος παράδεισος είναι μόνο 2 ώρες μακριά από την Αθήνα. Χτισμένη στους πρόποδες της Πίνδου και πάνω στις όχθες του Κορινθιακού Κόλπου, η Ναύπακτος συνδυάζει κυριολεκτικά το βουνό με τη θάλασσα! Το επιβλητικό μεσαιωνικό κάστρο της που ξεχωρίζει από μακριά, η πλούσια φύση της με τα τρεχούμενα νερά, τις πηγές και τα επιβλητικά αιωνόβια πλατάνια και η ιστορική αύρα που αποπνέει η παλιά πόλη με τα πλακόστρωτα σοκάκια και τα αρχοντικά καπετανόσπιτα είναι βέβαιο ότι θα σας γοητεύσουν.

Δημητσάνα 
ρόκειται για ένα πανέμορφο χωριό της Αρκαδίας που είναι αμφιθεατρικά χτισμένο πάνω σε δύο λόφους. Τα σπίτια είναι πετρόχτιστα, ενώ σε μια γρήγορη περιήγησή σας στα σοκάκια του χωριού θα ανακαλύψετε υπέροχα αξιόλογα αρχοντικά.Πρόκειται για έναν παραδοσιακό οικισμό με σπουδαία αξιοθέατα και αρχιτεκτονική.

Η Δημητσάνα είναι ένας υπέροχος φθινοπωρινός και χειμερινός προορισμός.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ