Είναι αυτή η μόνη ερώτηση που πρέπει να κάνετε σε μια συνέντευξη για να πιάσετε δουλειά;

Η οποιαδήποτε συνέντευξη είναι ένα μικρό... αγκαθάκι που προκαλεί άγχος. 
 

Σχεδόν  πάντα  απλά δεν ξέρεις πως πρέπει να απαντήσεις στις ερωτήσεις που σου κάνουν και τι να ρωτήσεις ο ίδιος για να ξεχωρίσεις από τους υπόλοιπους. Το πρώτο κομμάτι εξαρτάται από τον τομέα στον οποίο δουλεύεται, όμως μπορούμε να σας βοηθήσουμε με το δεύτερο κομμάτι και μοιραζόμαστε μαζί σας μια αξιόλογη συμβουλή. 

Δεν πρέπει να ξεχνάτε πως έχετε τον ίδιο στόχο με τον μελλοντικό εργοδότη κατά την διάρκεια μιας συνέντευξης — να ανακαλύψετε αν σας ταιριάζει η δουλειά. 
Για να το ανακαλύψετε, αξίζει να ρωτήσετε το εξής: «Ποιος θα μπορούσε να πετύχει σε αυτήν την θέση;» ή απλός να ρωτήσετε: «Ποια είναι τα απαραίτητα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένας εργαζόμενος για να πετύχει σε αυτήν την θέση;». 

Με αυτόν τον τρόπο θα μάθετε τις πραγματικές απαιτήσεις της δουλειάς, τις οποίες δεν θα βρείτε πουθενά στο διαδίκτυο στην περιγραφή των απαιτήσεων για τους υποψήφιους. 
Το πιο πιθανό είναι να μάθετε τις παρακάτω πολύτιμες πληροφορίες: για ειδικές δεξιότητες που χρειάζονται για αυτήν την θέση. για τις προτεραιότητες της δουλειάς, δηλαδή τα πράγματα στα οποία θα πρέπει να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο και προσοχή. για την στρατηγική που θα πρέπει να ακολουθήσετε για να κάνατε σωστά την δουλειά σας για την δεοντολογία, το στυλ και την κουλτούρα της εταιρείας. 

Μετά από αυτήν την ερώτηση, είναι πολύ πιθανό πως το μελλοντικό αφεντικό σας θα καταλάβει πως ενδιαφέρεστε πραγματικά για αυτήν την θέση, μιας και θέλετε να μάθετε όλες τις λεπτομέρειες της δουλειάς. 

Και εσείς με την σειρά σας θα ανακαλύψετε πόσο εύκολα μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους μελλοντικούς συνεργάτες σας. Θα πρέπει να θυμάστε πως η δουλειά θα είναι το μέρος όπου θα περνάτε το μεγαλύτερο κομμάτι της ημέρας σας και είναι πολύ σημαντικό να αισθάνεστε άνετα στον χώρο εργασίας σας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ