Τσακαλώτος: Ανησυχητική η αναβολή στο χρέος - Καθαρός ο διάδρομος στις αγορές για την επόμενη δεκαετία

Με μια αναφορά στον ΠΑΟΚ, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος προσπάθησε να δηλώσει την προσωπική του διαφωνία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.... με χιούμορ!

Αν το ΔΝΤ πει ότι ο ΠΑΟΚ είναι καλή ομάδα τότε θα πω ότι συμφωνώ με το ΔΝΤ. Διατηρώ την διακριτική ευχέρεια να συμφωνώ σε κάποια πράγματα με το ΔΝΤ και να μην συμφωνώ σε άλλα” δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών στην υποεπιτροπή της Βουλής για το χρέος.

Σε ότι έχει να κάνει με τη στάση του ΔΝΤ, σημείωσε πως το Ταμείο “θα πρέπει να εξασφαλίσει ότι το χρέος είναι βιώσιμο και αυτό δεν μπορεί να το κάνει αν δεν ξέρει τι μέτρα θα πάρουν οι Ευρωπαίοι. Δεν μπορεί να προβεί σε μελέτη βιωασιμότητας του χρέους και δεν μπορεί να συμμετέχει.”

«Οι αγορές πρέπει να ξέρουν ότι έχουν ένα καθαρό διάδρομο για τα 10 χρόνια», σημείωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, προσθέτοντας ακόμα πως “Ο στόχος είναι μέχρι τα Χριστούγεννα να αποφασίσουμε τα μέτρα που θα είναι ο καθαρός διάδρομος. Αν κλωτσήσουν την απόφαση για πιο κάτω αυτό θα είναι κακό και για την κυβέρνηση και για την χώρα”.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ