Good News: Πανελλήνια Διάκριση μαθήτριας στους Α ' Ολυμπιακούς Αγώνες Ζωγραφικής - Το Κάστρο της Αστυπάλαιας το έργο της

Το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016, η Δέσποινα-Ειρήνη Τριανταφυλλίδου, μαθήτρια της Β’ Δημοτικού από την Θεσσαλονίκη έλαβε μια ακόμα Πανελλήνια Διάκριση για έργο ζωγραφικής της, με το οποίο συμμετέχει στην Εθνική Ομάδα Παιδικής Ζωγραφικής της Ελλάδας, στα πλαίσια των Ολυμπιακών Αγώνων Ζωγραφικής για παιδιά και νέους 2016 (CYPO Olympics) που διοργανώθηκαν στην χώρα μας για πρώτη φορά από την Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας.

Το έργο της Δέσποινας-Ειρήνης Τριανταφυλλίδου με τίτλο «Το κάστρο της Αστυπάλαιας» (297mm x 420mm, τέμπερες) για το οποίο βραβεύτηκε με το μετάλλιο των Ολυμπιακών Αγώνων Ζωγραφικής, διακρίθηκε ανάμεσα σε 14.190 συμμετοχές και εντάχθηκε από επιτροπή αξιολόγησης τριών διακεκριμένων κριτών στα 70 καλύτερα που συνιστούν την Εθνική Ομάδα της Ελλάδος, τα οποία εκπροσωπούν τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες Ζωγραφικής για Παιδιά και Νέους 2016 (Children and Youth Painting OLYMPICS 2016), οπού σε παγκόσμιο επίπεδο, συμμετέχουν 43 χώρες από όλο τον κόσμο και θα διεξαχθούν στην Ljubjana της Σλοβενίας. Ο Οργανισμός Ολυμπιακών Αγώνων Ζωγραφικής για Παιδιά και Νέους δημιουργήθηκε προς τιμήν του ιδρυτή της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Pierre de Coubertin. Εδρεύει στη Λοζάνη της Ελβετίας και διευθύνεται από διεθνείς καλλιτέχνες και ανθρώπους των τεχνών και των γραμμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Δέσποινα-Ειρήνη Τριανταφυλλίδου, η οποία ζωγράφισε το μεσαιωνικό κάστρο και την όμορφη χώρα της Αστυπάλαιας «γιατί ήθελε να γνωρίσουν ποσό όμορφο είναι αυτό το νησί όσοι δεν το έχουν επισκεφτεί ακόμα», τον τελευταίο χρόνο έχει διακριθεί κατ’ επανάληψη, τόσο σε πανελλήνιους, όσο και σε διεθνής εμβέλειας διαγωνισμούς ζωγραφικής.

H Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας βράβευσε τους νέους καλλιτέχνες που διακρίθηκαν για τη φαντασία και το ταλέντο τους σε μια διοργάνωση εστιασμένη στην τέχνη και τα παιδιά που πραγματοποιήθηκε στο PIERCETheater του Αμερικάνικου Κολλεγίου Ελλάδος. Τα μετάλλια και τους επαίνους στους 70 μικρούς καλλιτέχνες της Εθνική Ομάδα Παιδικής Ζωγραφικής και στους 54 της αναπληρωματικής ομάδας, απένειμαν η κ. Λέγγου, Πρόεδρος Επιτροπής Συντονισμού της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας και η κ. Τσαχτσιρλή, Πρόεδρος Επιτροπής Καλλιτεχνικής Αξιολόγησης Cypo Olympics 2016. Την παρουσίαση της τελετής, κατά την οποία παρουσιάστηκε το τραγούδι της Παιδικής Πινακοθήκης, εμπνευσμένο από τα έργα των παιδιών, έκανε ο κ. Χρήστος Δημόπουλος. Η Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας τίμησε τη Μαρί Κυριακού, η οποία παρευρέθηκε στην τελετή, για το κοινωνικό έργο της.

Μετά την τελετή βράβευσης ακολουθήσαν τα εγκαίνια της έκθεσης με τα διακριμένα έργα της Πινακοθήκης των 1ων Ολυμπιακών Αγώνων Ζωγραφικής στην αίθουσα τέχνης ACG Art Gallery του Αμερικάνικου Κολλεγίου Ελλάδος Deree.

Τα βραβευμένα έργα του διαγωνισμού, εκτος από στην τέχνης ACG Art Gallery, έχουν αναρτηθει στην διαδικριακη πλατφόρμα της Παιδικης Πινακοθηκης Ελλαδος (http://www.paidikipinakothikielladas.org).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ