Ο Τσίπρας τα έψαλλε στον Τόσκα για τα χημικά στους συνταξιούχους: Ένταση έξω από το Μαξίμου

Η πορεία των συνταξιούχων που ξεκίνησε στις 10:00 από την πλατεία Κοτζιά έφτασε κοντά στο Μέγαρο Μαξίμου και βρέθηκε αντιμέτωπη με αστυνομικούς των ΜΑΤ, οι οποίοι έκαναν χρήση χημικών.

Ολα ξεκίνησαν όταν οι συνταξιούχοι προσπάθησαν να περάσουν από τον κλοιό των αστυνομικών για να κατευθυνθούν προς το Μέγαρο Μαξίμου. Στη συνέχεια οι συνταξιούχοι προσπάθησαν να μετακινήσουν μία κλούβα των ΜΑΤ, με τους τελευταίους να ρίχνουν δακρυγόνα προκειμένου να αναγκάσουν τους συνταξιούχους να αποχωρήσουν από το σημείο.  


Oι συνταξιούχοι έκαναν πορεία σε μια προσπάθεια να αντιδράσουν στο νόμο Κατρούγκαλου 4387, που, όπως υποστηρίζουν, είναι ο θάνατος των επικουρικών τους συντάξεων.

Όπως επεσήμαναν, έχουν συνεισφέρει για το κοινωνικό ασφαλιστικό σύστημα -όλα τα προηγούμενα χρόνια ως εργαζόμενοι- εκατομμύρια ευρώ, τονίζοντας ότι όσοι κατακρεουργούν τις επικουρικές τους συντάξεις και τα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα θα τους γράψει η Ιστορία με μαύρα χρώματα.
Οι συνταξιούχοι κάλεσαν όλη την ελληνική κοινωνία σε γενικό παλλαϊκό ξεσηκωμό «ενάντια στις κυβερνητικές επιλογές και τις μνημονιακές δεσμεύσεις», ώστε να μπει φραγμός «στις νέες περικοπές των επικουρικών συντάξεων».

«Με φιλοδωρήματα δεν μας ξεγελάτε, ντροπή σε σας που τώρα κυβερνάτε», ήταν ένα από τα συνθήματα που φώναζαν.


Το τηλεφώνημα του Τσίπρα
Η ενέργεια των ΜΑΤ, προφανώς μετά από εντολή ανωτέρου τους, να ψεκάσουν με χημικά τους συνταξιούχους προκάλεσε έντονη δυσαρέσκεια στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μάλιστα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και του εξέφρασε την ενόχλησή του για το περιστατικό.

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τον κ. Τόσκα να μην επαναληφθεί παρόμοιο περιστατικό. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ