Made in Greece o Δίας & η Αθηνά της Playmobil: Oι 2 νέες φιγούρες γίνονται παγκόσμιο χιτ

Ο Δίας & η Αθηνα πήγαν στη Βαλέτα, την πρωτεύουσα της Μάλτας & ποζάρουν στους κατασκευαστές των παιχνιδιών της PLAYMOBIL. 

Μάλιστα, θα γίνουν οι πρώτες ελληνικές φιγούρες που θα κατασκευάσει ο κολοσσός των παιχνιδιών της PLAYMOBIL.

Στο εργοστάσιο της PLAYMOBIL, στη Μάλτα η ατμόσφαιρα μυρίζει Ελλάδα. Μία ομάδα Ελλήνων δημοσιογράφων βρέθηκε στη γραμμή παραγωγής των αγαπημένων παιχνιδιών όλων των ηλικιών για να γνωρίσει από κοντά τις καλύτερες φιγούρες που έφτιαξε ποτέ η εταιρεία, τον Δία και την Αθηνά.

Δύο, από τους πιο γνωστούς Θεούς του Ολύμπου που έρχονται για να προσφέρουν ΕΛΠΙΔΑ. Η Αθηνά και ο Δίας, βγαίνουν στην παραγωγή από την PLAYMOBIL και εκτός από την … αναβίωση της ελληνικής μυθολογίας, θα προσφέρουν κοινωνικό έργο. Κατασκευάστηκαν αποκλειστικά για την ελληνική αγορά και το πρόγραμμα PLAYMOBIL play & give που είναι αφιερωμένο για την στήριξη του Συλλόγου Όραμα ΕΛΠΙΔΑΣ. Το PLAYMOBIL play & give αποτελεί το πρώτο πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας.

Στα 5 χρόνια παρουσίας του ποργράμματος στην ελληνική αγορά, η PLAYMOBIL Hellas έχει αποδείξει έμπρακτα την στήριξή του στα παιδιά που έχουν ανάγκη. Μέχρι σήμερα, έχει προσφέρει 80.000 ευρώ για τη δημιουργία και ενίσχυση της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, Όραμα ΕΛΠΙΔΑΣ, αποτελώντας σταθερό υποστηρικτή του έργου του Συλλόγου. Το ταξίδι αρχίζει από τη Βαλέτα Στο εργοστάσιο της PLAYMOBIL στη Μάλτα γίνονται πραγματικότητα τα όνειρα των παιδιών! Κατασκευάζονται φιγούρες που έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές. Εκεί λοιπόν τα τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα και το εξειδικευμένο προσωπικό βρίσκονται στην υπηρεσία του Δία και της Αθηνάς.

Αλήθεια ποιος δεν έχει πιάσει στα χέρια του μία φιγούρα PLAYMOBIL, ποιος δεν έχει σκεφτεί, φανταστεί δικές του ιστορίες παίζοντας με τις φιγούρες; Γνωρίζετε όμως πώς φτιάχνονται τα πιο ασφαλή παιχνίδια που έχουν κατακτήσει την υφήλιο. Το ξέρετε πώς μία φιγούρα έχει ύψος 7,5 εκατοστών και αποτελείται από 7 κομμάτια (μαλλιά, κεφάλι, στήθος, δύο χέρια, δύο πόδια, κύριο σώμα και βάση στήριξης). Φυσικά κάθε φιγούρα έχει και τα δικά της αξεσουάρ, τα οποία διαφέρουν σε ποσότητες και είδη, ανάλογα με το θέμα. Εν προκειμένω όμως πάμε στην κατασκευή του Δία και της Αθηνάς. Η Αθηνά και ο Δίας μέσα στα… χέρια του Ολύμπιου Θεού  Εκατοντάδες σώματα της Θεάς Αθηνάς παράγονται από τα μηχανήματα Οι φιγούρες από το μηδέν στην τελική τους μορφή. Προφανώς και η διαδικασία κατασκευής του PLAYMOBIL δεν είναι απλή. Είναι πολύπλοκη, ξεκινάει κυριολεκτικά από το μηδέν, από τρίμματα ανακυκλώσιμου πλαστικού, τα οποία σταδιακά μεταμορφώνονται στο πιο ασφαλές για τα παιδιά παιχνίδι.

Για να φτάσουν σε αυτό το αποτέλεσμα οι άνθρωποι της PLAYMOBIL περνούν όλα τα κομμάτια που συνθέτουν μια φιγούρα και φυσικά και όλα τα αξεσουάρ από μηχανήματα που ελέγχουν για τυχόν ελαττωματικά κομμάτια και προχωρούν στο διαχωρισμό, προκειμένου να μπουν στο κουτί και να φτάσουν στα χέρια των παιδιά απολύτως ασφαλή παιχνίδια. Η διαδικασία ολοκληρώνεται με την τοποθέτηση της κάθε φιγούρας PLAYMOBIL στη συσκευασία της. Οπως αυτές του Δία και της Αθηνάς. Ο Δίας και η Αθηνά κατακτούν τη Μάλτα -Είναι έτοιμοι και… βολτάρουν στο εργοστάσιο της PLAYMOBIL Η εταιρεία μας ενημέρωσε πως οι κωδικοί της PLAYMOBIL κατασκευάζονται στα εργοστάσια της εταιρείας στην Ευρώπη.

Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό σύστημα παιχνιδιού που απευθύνεται σε παιδιά από 18 μηνών έως 12 ετών Εδώ όλοι οι είχαμε μία ένσταση. Τα PLAYMOBIL κατασκευάζονται για παιδιά, αλλά και για τους ενήλικες, οι οποίοι μεταμορφώνονται ξανά σε παιδιά μόλις πιάσουν στα χέρια τους τις φιγούρες. Ενδεικτικό παράδειγμα η παρέα με την οποία βρεθήκαμε στο εργοστάσιο της PLAYMOBIL. Μόλις πήραμε στα χέρια μας την Αθηνά και τον Δία ξεκινήσαμε το κυνήγι του εντοπισμού των αξεσουάρ! «Ψάξε για την ασπίδα», έλα δώσε μου το δόρυ, έχεις δύο», «εδώ είναι οι περικεφαλαίες της Αθηνάς»… Συνομιλίες μικρών παιδιών από ενήλικες! Ποιος είναι ο Δίας και ποια είναι η Αθηνά Ο Δίας ή Ζευς σύμφωνα με την αρχαία ελληνική θεογονία είναι ο “Πατέρας των θεών και των ανθρώπων” που κυβερνά τους Θεούς του Ολύμπου. Τώρα θα κυβερνά και τον κόσμο των PLAYMOBIL.

Η Αθηνά, κατά την Ελληνική μυθολογία, ήταν η θεά της σοφίας, της στρατηγικής και του πολέμου. Η Αθηνά συχνά βοήθησε ήρωες. Τώρα θα διδάξει τους μικρούς της φίλους ελληνική μυθολογία. Ο πατέρας των PLAYMOBIL Hans Beck σ’ευχαριστούμε! Τα PLAYMOBIL σχεδιάσθηκαν από ένα άνθρωπο, μοναδικό στον τομέα του, τον Hans Beck, ο οποίος συνδύασε την αναγκαία κατανόηση της παιδικής ψυχολογίας με τη σύγχρονη γνώση των πλαστικών υλικών. Μελέτησε και σχεδίαζε τις φιγούρες PLAYMOBIL, 3 χρόνια πριν την εισαγωγή τους στην αγορά. Η πρώτη συλλογή των PLAYMOBIL, αρκετά μικρότερη σε ποικιλία από τη σημερινή, παρουσιάσθηκε πρώτη φορά το 1974.

Ο Beck ασχολούνταν με την κατασκευή ξύλινων επίπλων αλλά ταυτόχρονα έφτιαχνε μοντέλα αεροπλάνων, ένα προϊόν τα δικαιώματα του οποίου τα έδωσε ο Μπεκ στην εταιρεία geobra Brandstätter. Ο ιδιοκτήτης της εταιρίας «Horst Brandstätter», του ζήτησε να κατασκευάσει φιγούρες παιχνιδιών για παιδιά. Ο Beck για τρία χρόνια εργαζόταν για να κάνει αυτό που ζήτησε η Horst Brandstätter. Παράλληλα διεξήγαγε έρευνα η οποία του επέτρεψε να αναπτύξει ένα παιχνίδι που δεν θα είναι υπερβολικά περίπλοκο, αλλά παρ ‘όλα αυτά ευέλικτο. «Τα παιδιά δέχθηκαν με τον τρόπο που περίμενα… Εφήυραν μικρά σενάρια για αυτά. Δεν θα κουραστούν ποτέ να παίζουν με αυτά». Πόσο δίκιο είχε!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ