Πρόβλεψη για ανάπτυξη 2,7% στον προϋπολογισμό του 2017

Ανάπτυξη της τάξης του 2,7% προβλέπεται στο προσχέδιο του ελληνικού προϋπολογισμού για το 2017, που κατατίθεται την ερχόμενη Δευτέρα στη Βουλή, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι οποίες επιβεβαιώνουν σχετικό δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.
 

Το προσχέδιο του προϋπολογισμού θα εναρμονίζεται ακόμη με τους στόχους του προγράμματος οικονομικής πολιτικής για το πρωτογενές πλεόνασμα, κατά τις ίδιες πηγές.
Πρόκειται για τον πρώτο προϋπολογισμό των τελευταίων επτά ετών, στον οποίο περιλαμβάνονται θετικοί ρυθμοί αύξησης του ΑΕΠ.

Νωρίτερα, το Reuters, επικαλούμενο κυβερνητικούς κύκλους, σημείωνε ότι για φέτος η ύφεση αναμένεται να κλείσει στο 0,3%, ευθυγραμμιζόμενη με τους στόχους των δανειστών, παρότι το Μαξίμου αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο οριακής ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές που επικαλείται το Reuters, το πρωτογενές πλεόνασμα αναμένεται να υπερβεί τον φετινό στόχο του 0,5% ενώ όσον αφορά το επόμενο έτος, το προσχέδιο δεν περιλαμβάνει συγκεκριμένους αριθμούς.

Ειδικά για το δημόσιο χρέος, προβλέπεται μείωση στο 175,8% του ΑΕΠ, έναντι 180% του ΑΕΠ φέτος.
Κυβερνητικός αξιωματούχος, μιλώντας στο Reuters, τόνισε ότι η ανάπτυξη θα προκύψει από την αύξηση των επενδύσεων, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων της χώρας.

Άλλωστε, εκτιμάται ότι τα έσοδα από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας θα αγγίξουν τα 5,8 δισ. ευρώ, έως το 2018.
Όσον αφορά το «μέτωπο» της ανεργίας, βλέπει οριακή αποκλιμάκωση, ενώ κάνοντας ειδική μνεία στον τουρισμό, αναμένει αύξηση εσόδων κατά 1% ή 2%, στα 15 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ