Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

 

"Επίθεση" του μητροπολίτη Πειραιώς στον Ν. Φίλη: "Εγώ ήμουν μαζί με τη Δαμανάκη στο Πολυτεχνείο - Αυτός πού ήταν;"

Συνέχεια στην κόντρα που έχει προκύψει μεταξύ της Εκκλησίας της Ελλάδος και του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη έδωσε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ.

"Θα πω κάτι στον κ. Φίλη με πολύ αγάπη, τιμή και σεβασμό, ρώτησε τι έκανε η εκκλησία στη δικτατορία"είπε ο Μητροπολίτης Σεραφείμ μιλώντας στα Παραπολιτικά FM. "Λοιπον να του πω εγώ που είμαι ένα μέλος της εκκλησίας ότι εγώ ως νέος φοιτητής ήμουν στο Πολυτεχνείο μαζί με την Μαρία Δαμανάκη, μαζί με τον Κώστα Λαλιώτη, μαζί με τον Στέφανο Τζουμάκα. Όπως και το είπε η Μαρία Δαμανάκη στην ενθρόνιση μου. Ο κ. Φίλης που ηταν; Εγω ήμουν στο Πολυτεχνείο τότε! Ας αφήσει αυτές τις μεγαλοστομίες ο κ.Φίλης"

Ερωτηθείς εάν θεωρεί πως οι θέσεις του υποργού έχουν την έγκριση του πρωθυπουργού, ο Μητροπολίτης Πειραιώς απάντησε:

"Εγώ νομίζω ότι δεν έχει την έγκριση του πρωθυπουργού, θα φανεί όμως εκ των γεγονότων. Θέλω να πιστεύω ο κος Φίλης δεν ελέγχει τι λέει, δυστυχώς. Διότι όταν στην εκπομπή του κου Κουρή χωρίς φειδώ, χωρίς αυτοέλεγχο ισχυρίζεται ότι η εκκλησία ευθύνεται για την ηθική έκπτωση του λαού μας και αναφέρει ιστορικά γεγονότα τα οποία δεν είναι όπως τα παρουσιάζει γιατί κατά την κατοχή η εκκλησία έδωσε αιματηρές μάχες για να διασώσει το λαό και να διασώσει τους Εβραίους συνέλληνες, να διασώσει τους μαχητές των συμμάχων που είχαν μείνει στην Ελλάδα κτλ. Για να κάνει συσσίτια. Και άλλωστε όλοι γνωρίζουμε στην Ελλάδα, τη σθεναρά, τη γενναιόφρονα στάση του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών κου Χρυσάνθου του από Τραπεζούντος  που αρνήθηκε και να παραστεί την υποδοχή των κατοχικών στρατευμάτων στην Αθήνα και να τελέσει δοξολογία στον καθεδρικό ναό για την κατοχή της χώρας μας. Είναι κωμικά πράγματα!"

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ